Exportera till England

Du har glömt att välja ett land i listan
Du har glömt att välja ett land i listan
Du har inte valt godstyp än
Du måste skriva in en godsvikt
Minst ett av länderna måste vara Sverige. Antingen inrikes, import till Sverige eller export från Sverige.

Export till Storbritannien, ett klick bort

Ska du exportera till England och funderar på vad som gäller med Brexit? Lugn! På den här sidan får du all information du behöver inför din export till England. 6 000 företagare skickar redan med Sendify, testa du med genom att registrera ett kostnadsfritt konto och göra en testsökning för din export!

Registrera dig gratis och se ditt fraktpris

Export till England och Brexit – hur funkar det?

När du exporterar till England idag exporterar du fortfarande inom EU. Med andra ord har England praktiskt taget inte lämnat EU än, utan England ingår fortfarande i det fria handelsavtalet som sträcker sig inom EU. Det här betyder att du än så länge inte behöver betala tull när du exporterar till Storbritannien.

Är du stressad över hur din framtida export till England kommer att påverkas av Brexit? Lugn, när England har lämnat EU i praktiken kommer Sendify automatiskt att informera dig. Du behöver därför inte tänka på Brexit när du fraktar till Storbritannien med Sendify.

Det är enkelt att exportera till Storbritannien

Eftersom att England fortfarande är en del av det fria handelsavtalet är det lika enkelt att exportera till England som till Danmark. Det här beror på att du inte behöver betala tull för att frakta till Storbritannien, vilket gör att du slipper en del administrativt jobb, som du annars behöver göra vid export utanför EU.

När du vill frakta till Storbritannien kan du vända dig direkt till ett fraktbolag. Det är dock bra att veta om att det kan ta tid att vända sig direkt till ett fraktbolag, då du behöver förhandla för att få ett bra pris för din export. Dessutom upplever många småföretagare att de, efter hårda förhandlingar, ändå inte får ett bra pris av fraktbolagen, då de har för små fraktvolymer att förhandla med.

Sendify har däremot specialiserat sig på frakt för just små och medelstora företag. Med Sendifys digitala fraktbokningstjänst kan du faktiskt boka din export eller import till England redan idag. Fraktavtalen är nämligen redan förhandlade åt dig, vilket gör Sendify till ett prisvärt och tidseffektivt alternativ! Du samlar dessutom alla dina frakter i ett och samma system och betalar en samlingsfaktura för alla dina exporter.

Med Sendify behöver du bara ha koll på tre saker för att kunna boka din export till England:

1. Måttet och vikten för din sändning

2. Mottagarens adress i Storbritannien

3. Datumet när paketet senast måste vara framme

A piece of cake? Testa själv genom att registrera ett kostnadsfritt konto och beräkna pris och ledtid för din export!

Vad kan jag exportera till England?

Med Sendify kan du exportera både pall, styckegods, partigods och paket till England. Sendify har fraktavtal med de ledande fraktbolagen DHL, DSV, TNT, UPS och FedEx som du kan boka med redan idag. Vilket av Sendifys fraktavtal som passar din sändning bäst beror på ditt gods. Ska du skicka paket till England är det bäst att boka med det fraktavtal som Sendify har med UPS. Om du istället skickar pall, styckegods eller partigods till Storbritannien är det bäst att boka frakt med det fraktavtal som Sendify har med DSV.

Är du fortfarande osäker på vilket fraktavtal som passar din sändning bäst? Lugn! Du skriver bara in måtten och vikten för ditt paket i Sendifys fraktbokningssystem, som sedan automatiskt visar dig vilket alternativ som är billigast eller snabbast för din sändning.

Vad kostar det att exportera till Storbritannien?

Vad din export till England kostar beror på vad du vill frakta och var i England du skickar. Till exempel kostar det i regel mer att skicka ett styckegods än ett paket till Storbritannien, eftersom att storleken och vikten skiljer dem åt.

Här är några av Sendifys prisexempel på export från Sverige till England.

5 kg 133 SEK, 3 arbetsdagar

10 kg 145 SEK, 3 arbetsdagar

15 kg 184 SEK, 3 arbetsdagar

Vad ingår i fraktpriset?

När du fraktar till England kan det tillkomma vissa kostnader som till exempel storstadstillägg. Men, det som är bra med Sendifys fraktbokningstjänst är att alla spårbara tillägg ingår i det pris som du får fram när du bokar din sändning i systemet. Detta gör att du kan se det fullständiga priset för din frakt till England direkt. Best thing since sliced bread? Det tycker vi med.

Har det blivit dags att börja exportera till England? Med Sendify kommer du igång snabbt och du sköter all din export på ett och samma ställe.

Registrera dig gratis och se ditt fraktpris