Exportera till Thailand

Du har glömt att välja ett land i listan
Du har glömt att välja ett land i listan
Du har inte valt godstyp än
Du måste skriva in en godsvikt
Minst ett av länderna måste vara Sverige. Antingen inrikes, import till Sverige eller export från Sverige.

Exportera varor till Thailand, ett klick bort

Funderar du på att börja exportera till Thailand? Idag skickar 6 000 småföretagare med Sendify. Många av dem exporterar till Thailand. Gör som andra företagare – registrera dig kostnadsfritt och boka din frakt till Thailand idag.

Registrera dig gratis och se ditt fraktpris

Hur hittar jag ett billigt pris för min export från Sverige till Thailand?

När du vill hitta ett billigt pris för export till Thailand från Sverige bör ditt första steg vara att jämföra fraktbolag. Om du inte jämför priset på frakt till Thailand mellan flera olika fraktbolag kan du inte veta vilka fraktpriser som är billiga och vilka som är dyra, och du riskerar då att betala mycket för ett fraktavtal som egentligen inte passar dig. Det kan dock vara tidskrävande att jämföra fraktpriser mellan olika fraktbolag, men lyckligtvis finns det en tjänst som hjälper dig att jämföra fraktpriser vid export till Thailand – Sendify.

Sendify är en digital fraktbokningstjänst som låter dig jämföra fraktalternativ till din valda destination, vilket gör att det aldrig har varit enklare att välja bland leveranser till Thailand. Du kan även välja mellan snabbast ledtid och billigast fraktpris när du exporterar till Thailand med Sendify, vilket gör att du kan välja det fraktalternativ som passar dig bäst. Eftersom Sendify redan används av många olika företagare hanterar vi stora volymer, och kan därför förhandla fram riktigt låga priser på frakt till Thailand. Gör som över 6 000 småföretagare redan gör och låt Sendify hantera din frakt, så att du kan fokusera på det du gör bäst.

Hur lång är leveranstiden till Thailand från Sverige?

Leveranstiden för godstransporter till Thailand beror mycket på vilket fraktalternativ du själv väljer i Sendifys fraktbokningstjänst. Sendify erbjuder både express- och ekonomifrakt, och av dessa så brukar naturligtvis expressfrakt gå snabbare än ekonomifrakt. Med en snabb expressfrakt kan man förvänta sig att frakt till Thailand anländer inom tre dagar. I regel så kan man säga att det tar runt tre till fem dagar att skicka paket till Thailand. Det fina med Sendify är dock att du själv kan bestämma vad som är viktigt för dig, snabb ledtid eller billigt fraktpris.

Finns det varor som jag inte kan exportera från Sverige till Thailand?

När du exporterar till Thailand från Sverige brukar du kunna skicka de flesta typer av varor. Du får dock vara beredd på att du inte får skicka gods som kan vara farligt för människan eller miljön och att det kan förekomma särskilda begränsningar för export till Thailand när man skickar försändelser med flyg. Om du är orolig över huruvida du kan skicka ett specifikt paket kan du enkelt kolla upp vad som gäller för din vara i Sendifys hjälpcenter eller hos Tullverket.

 

Vilka regler är bra att ha koll på när man fraktar från Sverige till Thailand?

När du skickar frakt till Thailand så är det bra att ha i åtanke att Thailand ligger utanför EU. På grund av detta kommer du med största sannolikhet behöva betala tull på den frakt du skickar och därmed fylla i en tullfaktura. Det är lätt att vänja sig vid hur lätt det är att skicka paket inom EU och glömma av detta. När man skickar paket utanför EU så måste man dessutom skaffa ett så kallat EORI-nummer. Ett EORI-nummer kan liknas vid ett organisationsnummer som används i fraktsammanhang. Detta ansöker man enkelt om på Tullverkets hemsida, och du borde få ditt EORI-nummer kort efter detta.

Utöver detta så är det alltid ett bra tips att kontrollera att allt är angett korrekt på försändelsen, liksom att den är väl emballerad för att klara av färden till Thailand utan problem. Sen kan du luta dig tillbaka och låta Sendify sköta resten av din export till Thailand.

Har det blivit dags att börja exportera till Thailand? Med Sendify kommer du igång snabbt och du sköter all din export på ett och samma ställe.

Registrera dig gratis och se ditt fraktpris