Sendify

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Läs mer

Exportera varor till Kina, ett klick bort

Ska du exportera till Kina? Idag skickar 8 000 småföretagare med Sendify. Många av dem exporterar till Kina. Gör som andra företagare – registrera dig kostnadsfritt och boka din frakt till Kina idag.

Registrera dig gratis och se ditt fraktpris

Hur exporterar jag varor till Kina?

Om du ska exportera varor till Kina kan du bland annat använda dig av en transportör eller en fraktbokningstjänst. Funderar du över vilket alternativ som passar dig bäst? Häng på!

Boka direkt med en transportör

Det finns flera transportörer i Sverige som exporterar varor till Kina. Tyvärr kan det ta onödigt lång tid att boka direkt med en transportör då du behöver förhandla fram bra fraktpriser. För att få en prisbild för vad din export faktiskt kostar, behöver du även kontakta och förhandla med flera transportörer, vilket gör det till en lång process. Oavsett hur bra du är på att förhandla, kan det vara svårt för dig med små fraktvolymer att förhandla fram bra fraktpriser.

Men du kan vara lugn, vi har en lösning för ditt problem!

Boka direkt med Sendifys fraktbokningstjänst

Med Sendifys digitala fraktbokningstjänst behöver du inte förhandla fram bra priser för din export till Kina – fraktpriserna är redan färdigförhandlade för dig med små- till medelstora fraktvolymer. Du kan exportera både paket, pall, styckegods och partigods och har även tillgång till flera fraktavtal med olika fraktbolag. Boka och hantera din sändning i ett och samma system och spara både tid och pengar.

Låter det bra? Testa Sendify kostnadsfritt utan bindningstid eller dolda kostnader.

Vad haken är?

*Cliffhanger*

Det finns ingen!

Boka större pall- och containerfrakt med Sendify fraktförmedling

Med Sendify fraktförmedling kan du skicka större pallar och containrar med sjö, väg, flyg och tågfrakt. Gör en förfrågan och berätta vad du vill skicka, så löser våra erfarna fraktförmedlare resten. Läs mer om fraktförmedling här.

Vad kostar det att exportera till Kina?

Fraktpriset bestäms utefter hur mycket din vara väger och var i Kina du skickar. I Sendifys fraktbokningstjänst kan du enkelt beräkna och jämföra olika fraktpriser och ledtider.

Här är några av Sendifys prisexempel på export från Sverige till Kina

Stockholm – Peking (5 kg) 450 SEK, 3 arbetsdagar

Göteborg – Shanghai (10 kg) 1 063 SEK, 3 arbetsdagar

Malmö – Tianjin (15 kg) 1 047 SEK, 3 arbetsdagar

Vilka regler gäller vid export till Kina?

Sedan Kina blev medlem i världshandelsorganisationen (WTO) har det blivit
enklare att exportera till Kina från Sverige. Det finns dock fortfarande en del regler som du behöver ha koll på vilka kan upplevas som komplicerade. Därför har vi samlat de viktigaste reglerna för att du ska bli redo för att skicka paket eller annat gods till Kina. Smart, eller hur?

Tull

Då Kina inte är medlem i EU behöver mottagaren av frakten betala tull vid export från Sverige till Kina, och du behöver därför fylla i en tulldeklaration. Det finns två olika tullfakturor för två olika syften, dessa är proformafaktura och commerical invoice. Tullfakturorna blir automatiskt tillgängliga i systemet för dig när du bokar din export till Kina med Sendify. Psst…om du vill läsa mer om vad som gäller vid tull kan du ta en titt på vår tull-guide.

1. Proformafakturan är till för dig som exporterar en vara som inte ska säljas i Kina, som en gåva eller liknande. Fakturan blir tillgänglig för dig i Sendifys system när du bokar din export till Kina.

2. Commercial invoice är till för dig som exporterar en vara som ska säljas i Kina. Den här fakturan blir också tillgänglig i systemet för dig när du bokar din export till Kina.

Varukoder

För att tullverket ska kunna avgöra vad du ska betala i tull för export eller import till Kina, behöver din sändning en varukod. Vilken varukod din sändning ska ha beror på vilken typ av vara du exporterar. Du kan hitta rätt varukod för din vara på Tullverkets hemsida.

EORI-nummer

Om ditt företag exporterar varor till ett annat land behöver du ha ett regestreringsnummer som heter EORI (Economic Operator Registration and Identification). Syftet med EORI-numret är att tullen ska kunna identifiera ditt företag. Du kan ansöka om ett EORI-nummer på Tullverkets hemsida.

Hur fyller jag i en proformafaktura och en commercial invoice?

När du ska fylla i en proformafaktura eller en commercial invoice behöver du ange uppgifter om varans värde, sändaren och mottagaren. I en commercial invoice är varans värde den kostnad som varan kommer att säljas för. I en proformafaktura är varans värde materialvärdet, vilket är den kostnad som uppstod av att tillverka varan. Tänk på att materialvärdet behöver vara över 0 SEK.

Vill du ha en mer detaljerad beskrivning av hur du fyller i en tullfaktura kan du läsa vår steg-för-steg guide i hur du fyller i en proformafaktura och en commercial invoice.

Har det blivit dags att börja exportera till Kina? Med Sendify kommer du igång snabbt och du sköter all din export på ett och samma ställe.

Registrera dig gratis och se ditt fraktpris