Exportera till Kina

Vår frakttjänst gör det enkelt för företag att exportera till Kina

TA-system

Jämför, boka och spåra din frakt

Fraktavtal

Över 20 fraktavtal med 5 transportörer

Logistiksupport

Vi finns på chat och telefon för dig

Kostnadsfritt

Betala bara för det du skickar

Exportera till Kina, en viktig marknad

Svenska företag är beroende av export till Kina. Export till Kina är enklare än till andra länder runt om i världen, ändå finns det fortfarande vissa regler som är viktiga att följa för att din frakt ska komma fram på bästa sätt.

Registrera dig gratis och se ditt fraktpris

Regler vid exporten

År 2001 blev Kina med i världshandelsorganisationen (WTO). Det har gjort att import och export med Kina blivit betydligt mycket enklare med ett mindre komplicerat regelverk. Dock finns det fortfarande en hel del regler som man som företagare behöver ha koll på. Alla företag som exporterar till Kina ska registreras hos tullverket och ansöka om ett tullregistreringsnummer eller använda sig av ett ombud som har ett tullregistreringsnummer och tillstånd att agera officiell exportör för försändelserna. Samtliga försändelser som skickas till Kina för export ska ha en HS-kod i tulldeklareringen, en detaljerad godsbeskrivning och en tullfaktura som gör det enklare för Kinas tullverk att klassificera godset. För mer information angående tull rekommenderas att besöka tullverkets hemsida

I Sendifys system är det enkelt att skicka paket utomlands från, till och inom Sverige. Systemet är helt gratis att använda och ditt företag får dessutom tillgång våra fraktavtal. Det förekommer inte några dolda avgifter och du betalar bara för den frakt du skickar.

 

Exportera till Kina med Sendify

Kina är en av Sveriges absolut viktigaste exportmarknad, den överlägset största i Asien samt en av världens största ekonomier. 2016 uppgick den svenska  exporten till Kina till 46 miljarder kronor. Det finns cirka 10 000 svenska företag som bedriver handel med Kina och ungefär 500 stycken svenska företag som har verksamheter på plats i Kina. Kinas enormt snabba tillväxt har gjort att landet numera inte bara exporterar och tillverkar utan också importerar varor för att tillgodose sin egen konsumtion till den nya och snabbt växande kinesiska medelklassen. En utveckling som vi också ser på antalet bokningar till Kina genom Sendifys tjänst.

De vanligaste varorna och råvarorna som Sverige exporterar till Kina är bland annat medicin, transportmedel, papper, järn och stål. När sjöfrakt inte är det bästa sättet att exportera till Kina så är Sendify det smidigaste alternativet. Genom vår automatiserade tjänst bokar du enkelt flygfrakt med vårt globala nätverk. Sendify är specialister på företagsfrakt och det går inte att boka genom tjänsten som privatperson.

Har det blivit dags att börja exportera från Kina? Med Sendify kommer du igång snabbt och du sköter all din export på ett och samma ställe.

Registrera dig gratis och se ditt fraktpris