Sendify

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Läs mer

Exportera varor till Filippinerna, ett klick bort

Vill du exportera till Filippinerna? Idag skickar 8 000 småföretagare med Sendify. Många av dem exporterar till Filippinerna. Gör som andra företagare – registrera dig kostnadsfritt och boka din frakt till Filippinerna idag.

Registrera dig gratis och se ditt fraktpris

Vilket typ av gods kan jag exportera från Sverige till Filippinerna med Sendify?

Vilket typ av gods som du kan exportera till Filippinerna beror på vilket fraktbolag du använder dig av. Då Sendify använder sig av flera olika fraktbolag kan du känna dig trygg i vetskapen att någon av dem lär erbjuda precis det alternativ du är ute efter. Med Sendify kan du skicka både paket och pall i många olika storlekar till Filippinerna. Du kan enkelt söka efter olika fraktalternativ för export till Filippinerna i Sendifys fraktbokningstjänst!

Hur lång tid tar det att exportera varor från Sverige till Filippinerna?

När man ska exportera till Filippinerna och skicka paket till Filippinerna brukar det i regel ta några dagar. Vanligtvis tar det runt fem arbetsdagar, men med Sendify kan du själv välja hur snabb din leverans ska vara. Om du exempelvis behöver skicka godstransporter till Filippinerna riktigt snabbt så kan du välja att exportera med expressfrakt, vilket gör att din sändning kan komma fram till Filippinerna på bara två dagar. Men om din sändning inte är tidskritisk, det vill säga att det inte gör något om det tar några dagar för sändningen att komma fram, kan du välja att exportera till Filippinerna med ekonomifrakt istället för expressfrakt. Ekonomifrakt är billigare än expressfrakt, men oftast kan du få ett riktigt bra pris för båda fraktalternativen.

Finns det några speciella regler vid export från Sverige till Filippinerna?

Filippinerna är ett icke-EU-land, vilket innebär vissa särskilda bestämmelser. Till skillnad från när du skickar paket till andra EU-länder så kommer din export till Filippinerna att beläggas med tull. Mottagaren av frakten kommer därför att behöva betala tull och du behöver därmed fylla i en så kallad tullfaktura. Det kan dessutom vara en god idé att på egen hand undersöka om det finns några begränsningar på just den vara du vill skicka till Filippinerna, vilket du gör enklast på Tullverkets hemsida. Du kan också läsa mer om tull i vår tull-guide. 

Vad är bra att tänka på om man vill starta en exportverksamhet från Sverige till Filippinerna?

Om du funderar på att starta en exportverksamhet för export till Filippinerna bör du först av allt se till att du har koll på vilka regler som gäller vid frakt till Filippinerna. Det kan även vara bra att se till att du fraktar med ett lågt och billigt fraktpris, för att din exportverksamhet ska bli så lönsam som möjligt. Det här gör du genom att jämföra olika fraktavtal från olika fraktbolag, vilket görs enklast i Sendifys fraktbokningstjänst. När du har valt det fraktalternativ som passar din export till Filippinerna bäst, är det bara att klicka på boka, sen löser Sendify resten. Så, vad väntar du på egentligen? Gör en prissökning för din export till Filippinerna i Sendify redan idag!

Har det blivit dags att börja exportera till Filippinerna? Med Sendify kommer du igång snabbt och du sköter all din export på ett och samma ställe.

Registrera dig gratis och se ditt fraktpris

Henrik Karlsson, Key Account Manager på VANS

Rasmus Hammarstrand, Projektledare hos Ink n Art

Exportera till Filippinerna? Ready, set, Send…ify!

Sendify har ingen startavgift, månadskostnad eller bindningstid. På två minuter är du igång med att jämföra och boka frakt.

Registrera dig gratis och se ditt fraktpris