Export till USA

Förenkla ditt företags logistik med Sendify

TA-system

Jämför, boka och spåra din frakt

Fraktavtal

Över 20 fraktavtal med 5 transportörer

Logistiksupport

Vi finns på chat och telefon för dig

Kostnadsfritt

Betala bara för det du skickar

Export över Atlanten, till USA

Att exportera till USA kräver viss förberedelse. Beroende på vad du ska exportera kan du behöva bifoga tulldokument och godkännande från svenska myndigheter. Skickar du din frakt med en logistikpartner kan du få hjälp med alla förberedelser.

Registrera dig gratis och se ditt fraktpris

Export till USA - bra att veta

Det finns en hel del saker man bör veta om man planerar att börja exportera till ett land utanför EU som USA. Här är en kort lista med saker som är bra att veta om innan man börjar skicka paket till USA.

Tillstånd och regler för export

I vissa fall behöver ditt företag ansöka om tillstånd och licenser från en berörd myndighet för att få exportera en vara. Exempelvis behöver du kontakta läkemedelsverket för att exportera hälsokost, Skatteverket för att handla med tobak eller alkohol och jordbruksverket för att handla med livsmedel som frukt eller kött.

För att få bedriva handel med länder som inte är med i EU måste ditt företag vara registrerad importör. För att vara registrerad importör behöver ditt företag ett EORI-nummer (Economic Operator Registration and Identification). Ansökan om ett EORI-nummer sker allra lättast via Tullverkets hemsida. När ditt företag exporterar till USA är du skyldig att lämna en elektronisk tulldeklaration till Tullverket. I deklarationen uppger du vilka varor det är som skickas samt vilket värde varorna har.

Export till USA med Sendify

USA är Sveriges största exportmarknad utanför EU och världens största konsumentmarknad. Många svenska företag ser möjligheterna i att både exportera varor, starta företag eller att expandera sin verksamhet till USA. När ditt företag använder Sendify för att exportera till USA får ni tillgång till en transporttjänst som gör det möjligt för er att hantera och beräkna frakt i ett och samma system. I systemet kan du som användare sortera på tid eller pris, dessutom får man automatiskt tillgång till Sendify’s fraktavtal.

Har det blivit dags att börja exportera till USA? Med Sendify kommer du igång snabbt och du sköter all din export på ett och samma ställe.

Registrera dig gratis och se ditt fraktpris