Sendify

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Läs mer

Exportera dina varor över Atlanten till USA

Ska du exportera varor till USA? 8 000 småföretagare skickar idag med Sendify och många av dem exporterar till USA. Registrera dig kostnadsfritt och gör en bokning för din export till USA – allt i ett och samma system.

Registrera dig gratis och se ditt fraktpris

Hur exporterar jag till USA?

När du vill exportera varor för ditt företag till USA, kan du bland annat använda dig av ett fraktbolag eller en fraktbokningstjänst.

Boka direkt med ett fraktbolag

Det finns flera duktiga fraktbolag i Sverige, som är riktigt bra på just export till USA. Kom dock ihåg att du alltid måste förhandla fraktpriser med fraktbolagen, vilket tyvärr tar onödigt lång tid. Ofta behöver du kontakta och förhandla med flera fraktbolag för att få en uppfattning om vad du egentligen kommer att betala för din export. Dessutom upplever många företagare att de inte får låga fraktpriser hos fraktbolagen, då de har för små fraktvolymer att förhandla med.

Boka direkt med en fraktbokningstjänst

Bokar du däremot din frakt till USA med Sendifys fraktbokningstjänst slipper du förhandla fram priser och sparar både tid och pengar. Varför? Sendify har färdigförhandlade fraktpriser med flera olika fraktbolag som du kan exportera paket, pall, styckegods och partigods med. Tjänsten tillåter dig att jämföra fraktpriser och ledtider samt boka och hantera din export i ett och samma system. Inga dolda kostnader – bara smidigare och billigare frakt helt enkelt.

Låter det för bra för att vara sant? Spoiler – det är det inte! Registrera ett kostnadsfritt konto och boka din export till USA idag.

Vad kostar det att frakta till USA?

Fraktpriset för din sändning beror på hur mycket din vara väger och vart du skickar. Här är några av Sendifys prisexempel på export från Sverige till USA.

Stockholm – New York (5 kg) 486 SEK, 1 arbetsdag

Göteborg – Los Angeles (10 kg) 788 SEK, 2 arbetsdagar

Malmö – Seattle (15 kg) 1 112 SEK, 2 arbetsdagar

Vilka regler gäller vid export av varor till USA?

Det finns en del regler som du behöver ha koll på innan du skickar paket eller annat gods till USA, vilket kan kännas krångligt. Därför har vi sammanställt de viktigaste reglerna för dig, så att du enkelt kan frakta med oss. Bra va?

Varukoder

Varor har olika varukoder. Vilken varukod varan har bestämmer hur mycket du ska betala i tull för export till USA. Varukoden är också viktig för den statistik som tullverket för över export och import från USA. Du kan enkelt hitta vilken varukod din vara har på Tullverkets hemsida.

EORI-nummer
För att få exportera varor till andra länder behöver ditt företag ha ett EORI-nummer (Economic Operator Registration and Identification). Ett EORI-nummer är ett registreringsnummer som används för att identifiera företag och du kan ansöka om ett EORI-nummer på Tullverkets hemsida.

Behöver jag betala tull vid export till USA?

När du exporterar till USA behöver mottagaren av frakten betala tull då USA inte är medlem i EU, och du behöver därför fylla i en tulldeklaration. Det finns två olika tullfakturor tillgängliga i Sendifys system vilka är proformafaktura och commercial invoice. I vår tull-guide kan du läsa mer om vad som gäller vid tull, eller så kan du gå in på Tullverkets hemsida.

1. En proformafaktura används när du exporterar en gåva eller liknande, som inte ska säljas. Proformafakturan blir automatiskt tillgänglig i Sendifys system när du bokar export till USA.

2. En commercial invoice används när du exporterar en vara som ska säljas. Commercial invoice blir också automatiskt tillgänglig när du bokar export till USA.

Hur fyller jag i en tullfaktura för export till USA?

Funderar du över hur en tullfaktura fylls i? Följ vår enkla guide och fyll i din tullfaktura på nolltid!

1. Det första steget är att ta reda på vilken tullfaktura du behöver. Ska du sälja varan du exporterar? Då ska du fylla i en commercial invoice. Ska du inte ta betalt för varan du exporterar? Då ska du fylla i en proformafaktura.

2. Härligt att du är klar med första steget! Det andra steget är att fylla i fakturan. En proformafaktura och en commercial invoice fylls i på liknande sätt, där uppgifter om varans värde, sändaren och mottagaren anges. Trots att du inte tänker sälja varan när du använder dig av en proformafaktura behöver du ange hur mycket varan är värd. Värdet bestäms utefter hur mycket det kostade att framställa varan och anges som materialvärdet. Psst…Kom ihåg att materialvärdet måste vara över 0 SEK!

Let’s race to the finish line.

3. Det tredje och sista steget är att kontrollera att du har fyllt i rätt uppgifter i tullfakturan. Är du fortfarande osäker på hur du fyller i respektive tullfaktura? Läs vår mer detaljerade guide om proforma och commercial invoice.

Vad får jag inte exportera till USA?

Vid export av varor till USA finns det olika regler att följa beroende på vad för vara du exporterar. Vanligtvis behöver ditt företag ansöka om tillstånd från en berörd myndighet när du exporterar vissa varor med en transportör.

Exempel på varor som du inte kan skicka med Sendify.

– Alla typer av tobak och alkohol
– Alla former av läkemedel
– Tempererat gods (kyl och frys)

Är du osäker på om du kan skicka ditt gods med Sendify till USA? Här finns en längre lista med icke-tillåtet gods.

Har det blivit dags att börja exportera till USA? Med Sendify kommer du igång snabbt och du sköter all din export på ett och samma ställe.

Registrera dig gratis och se ditt fraktpris

Henrik Karlsson, Key Account Manager på VANS

Rasmus Hammarstrand, Projektledare hos Ink n Art

Boka din export till USA på 2 minuter med Sendify

Sendify har ingen startavgift, månadskostnad eller bindningstid. På två minuter är du igång med att jämföra och boka frakt.

Registrera dig gratis och se ditt fraktpris