Sendify

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Läs mer

Export till Italien, ett klick bort

Ska du exportera till Italien? Över 10 000 företagare skickar idag med Sendify och många av dem exporterar till Italien. Registrera dig kostnadsfritt och testa att göra en bokning för din export till Italien i vårt smidiga fraktbokningssystem!

Registrera dig gratis och se ditt fraktpris

Hur exporterar jag billigt från Sverige till Italien?

Den allra enklaste frakt till Italien är den du aldrig behöver oroa dig över eller lägga tid och energi på. Sendify är den lösningen!

Sendify erbjuder ett digitalt fraktbokningssystem som låter dig spara tid, pengar, och samla all din frakt på ett ställe. Dessutom kan du jämföra olika priser från olika fraktbolag. Detta låter dig visserligen hitta de allra billigaste alternativen, men också de som passar bäst för just dig. Vill du exempelvis ha en snabb frakt till Italien? I så fall faller förmodligen ett alternativ med expressfrakt dig i smaken. Om du snarare vill ha ett mer prisvärt alternativ kan du enkelt välja ekonomifrakt genom Sendify. Lätt va?

Vi vet att pris kan vara helt avgörande, när du vill exportera till Italien. Priset på din frakt till Italien blir i många fall den största rörliga kostnaden när man driver en exportfirma. Det kan visserligen verka lockande att välja det första bästa fraktbolaget man hittar, men alltför höga fraktpriser kan komma att äta upp din marginal i det långa loppet. Det allra enklaste sättet att exportera till Italien är därför att direkt jämföra olika fraktbolags priser och hitta ett konkurrenskraftigt alternativ som passar bra för dig. Detta gör du enkelt i Sendify.

Vilka regler gäller vid export från Sverige till Italien?

När man ska exportera större gods till Italien, eller bara skicka paket till Italien, är det lyckligtvis inte särskilt stränga regler att förhålla sig till. Italien är ett EU-land, och på så vis gäller de allra flesta svenska bestämmelser för frakt och export även i Italien. Mycket av den frakt Italien tar emot skickas från andra EU-länder, och på så sätt brukar det vara mycket lätt att skicka frakt till Italien.

Du får dock naturligtvis inte skicka farligt gods utan särskilt tillstånd, såsom brandfarliga ämnen eller vapen. Detta brukar däremot sällan vara ett problem. Så länge du använder dig av sunt förnuft kommer du med största sannolikhet inte ha några som helst problem med att exportera till Italien. Däremot så kommer du vara tvungen att ha en fraktsedel och kvittenslista när du skickar leveranser till Italien. Detta behöver du naturligtvis även ha när du skickar frakt inom Sverige, så det är inga konstigheter. Fraktsedeln behövs för att ditt fraktbolag ska kunna registrera din frakt till Italien, så att ditt gods blir spårbart. Kvittensen, å andra sidan, fungerar som en typ av kvitto på att din sändning har mottagits av fraktbolaget.  Är du osäker på hur du skall göra kan du läsa mer om tull i vår tull-guide, eller på Tullverkets hemsida.

Vilket typ av gods kan jag exportera från Sverige till Italien med Sendify?

Du kan skicka både pall och paket till Italien med Sendify. All frakt är dessutom spårbar.  Att spåra frakten du ska exportera till Italien ger en extra känsla av trygghet, då du kan se precis var ditt paket senast skannades in av fraktbolaget.

Behöver jag deklarera mina varor till Tullverket vid export från Sverige till Italien?

Både Sverige och Italien befinner sig inom Europeiska Unionens inre marknad, och det råder fri rörlighet för varor mellan olika EU-länder. Tack vare detta behöver du inte deklarera alla de varor du skickar, förutsatt att de skickas till ett annat EU-land, som vid export till Italien. Tack vare avsaknaden av nationella tullar inom EU behöver inte din frakt till Italien tullas eller deklareras. Detta blir inte bara billigt när du ska skicka godstransporter till Italien, det blir dessutom oerhört enkelt då du slipper administrera allt arbete som associeras med tull.

Har det blivit dags att börja exportera till Italien? Med Sendify kommer du igång snabbt och du sköter all din export på ett och samma ställe.

Registrera dig gratis och se ditt fraktpris

Henrik Karlsson, Key Account Manager på VANS

Rasmus Hammarstrand, Projektledare hos Ink n Art

Ready, set, Send...ify

Sendify har ingen startavgift, månadskostnad eller bindningstid. På två minuter är du igång med att jämföra och boka frakt.

Registrera dig gratis och se ditt fraktpris