Sendify

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Läs mer

Exportera över sundet till Danmark

Letar du efter ett billigt fraktpris för din export till Danmark? Då kan du sluta leta! Över 8 000 företagare använder idag Sendify för att frakta. Många av dem exporterar till Danmark, och tar del av våra billiga priser och snabba leveranser. Testa du med genom att registrera ett kostnadsfritt konto och boka din export till Danmark idag!

Registrera dig gratis och se ditt fraktpris

Viktigt att tänka på när du exporterar varor till Danmark

När du ska exportera varor till Danmark finns det en del saker som du behöver tänka på. Du behöver framförallt fundera över hur du ska frakta till Danmark och hur du bäst paketerar din sändning.

Hur du fraktar till Danmark
Med Sendifys fraktbokningstjänst kan du enkelt exportera till Danmark. Du bokar helt enkelt din frakt med ledande transportörer som DHL, TNT, UPS, DSV och FedEx genom Sendifys fraktbokningstjänst. Fördelen med att boka genom Sendify är att vi har rabatterade fraktavtal med våra transportörer, vilket gör att du får upp till 85 procent rabatt på ditt fraktpris när du bokar med Sendify. Du kan boka, hantera och spåra din sändning i ett och samma system och betala all din frakt på en enda samlingsfaktura. Låter det bra? Registrera ett kostnadsfritt konto, utan bindningstid eller dolda kostnader och boka din export till Danmark idag!

Hur du paketerar din sändning säkert
När du ska exportera till Danmark med Sendify paketerar du din vara själv, sedan kommer transportören och hämtar upp sändningen hos dig. Smidigt, eller hur? Det är dock viktigt att du paketerar din vara säkert för att den tryggt ska komma fram till mottagaren. Därför tänkte vi ge dig några snabba tips på hur du bäst paketerar din vara!

– Paketerar du din vara i en kartong är det viktigt att varan inte är i direkt kontakt med kartongen. Det löser du enkelt genom att använda någon form av utfyllnad runt varan, som bubbelplast!

– Paketerar du dina varor på en pall är det viktigt att placera de tyngre varorna längst ner och sedan placera de lättare varorna ovanpå. När du har placerat alla varor på pallen ska du säkra godset, vilket enklast görs med en sträckfilm eller liknande!

Hur kan Sendify hjälpa dig att hitta de billigaste fraktpriserna till Danmark?

Bokar du din export till Danmark med Sendify kan du snabbt hitta billiga priser för din frakt med hjälp av vår smidiga fraktbokningstjänst. I systemet kan du sortera efter det billigaste priset eller snabbaste ledtiden, vilket gör att du enkelt kan hitta det billigaste fraktpriset för din export, om pris är den viktigaste faktorn för dig.

Du behöver egentligen bara göra tre saker för att hitta ett billigt fraktpris till Danmark:

1. Registrera ett kostnadsfritt konto och klicka på ”Beräkna pris”.

2. Skriv in det postnummer som du skickar från och sedan det postnummer du ska skicka till. När det är klart skriver du in mått och vikt för din sändning och låter sedan systemet beräkna priset.

3. När systemet visar dig olika fraktalternativ med olika fraktbolag, klicka på ”billigast” för att systemet ska sortera fraktalternativen efter pris. Du ska nu få upp de billigaste fraktalternativen för din export till Danmark!

Det är helt enkelt smidigast för dig att använda fraktbokningstjänsten för att hitta det billigaste fraktpriset. Men skulle du ha några funderingar kring ditt fraktpris kan du alltid skriva till oss i chatten eller ringa så hjälper vi dig!

Vilka regler gäller om du vill exportera till Danmark?

Eftersom att Danmark är med i EU är det enkelt att exportera och importera till Danmark, då det är fri handel mellan Sverige och Danmark. Du behöver därmed inte betala tull när du fraktar till Danmark, utan det är lika enkelt att frakta till Danmark som till Malmö. Tänk dock på att du behöver skicka med en fraktsedel när du exporterar till Danmark, för att förklara vad ditt gods innehåller och vem sändaren och mottagaren är. Sedan är du mer eller mindre redo för att exportera!

Exportera styckegods till Danmark: Så fungerar det

Du bokar och skickar styckegods på samma sätt som du bokar och skickar paket och annat gods till Danmark. Eftersom att styckegods inkluderar olika fraktprodukter, allt från otympliga paket till pall, har Sendify förhandlat fram priser för flera olika fraktprodukter. Du kan därför skicka styckegods som är upp till 599 cm långa med Sendify, genom exempelvis DHL Stycke och DSV Stycke. Priset för att skicka ditt styckegods till Danmark beror framförallt på var i Danmark du skickar och hur mycket din sändning väger.

Är du osäker på om din vara ska skickas som styckegods eller partigods till Danmark? Kika in på vår sida om styckegods!

Har det blivit dags att börja exportera till Danmark? Med Sendify kommer du igång snabbt och du sköter all din export på ett och samma ställe.

Registrera dig gratis och se ditt fraktpris

Henrik Karlsson, Key Account Manager på VANS

Rasmus Hammarstrand, Projektledare hos Ink n Art

Boka din export till Danmark på 2 minuter

Sendify har ingen startavgift, månadskostnad eller bindningstid. På två minuter är du igång med att jämföra och boka frakt.

Registrera dig gratis och se ditt fraktpris