sendify container frakt containerfraktFrakta, köpa eller hyra container

Containrar används inte alltid för frakt utan kan även fungera bra som hjälp vid avfallssortering och lagerhantering. I dessa fall behöver man antingen hyra eller köpa en container. Läs vidare för att lära dig mer om att hyra, köpa eller frakta container – och hur mycket det kostar att göra detta.

containerfrakt ikon

Hyra container

Det är inte alltid man använder container till frakt, utan containrar används också flitigt för att transportera avfall. Vanligast är då att man hyr en container som man kan ha på plats under renovering, husbygge, m.m.. Om man ska hyra container är det viktigt att tänka på att man har rätt tillstånd för att ställa den där man vill ha den.

Vi på Sendify erbjuder endast containerfrakt och kan alltså inte hjälpa till om du vill hyra en container. Besök några av de följande för att läsa mer om att just hyra container:

Hur mycket kostar det att hyra container?

Priset för att hyra en container beror givetvis på vilken storlek du vill hyra, och hur länge du vill hyra den. Oftast utgår priserna från att man hyr containern i 7 dagar och priset för detta ligger mellan 3 000 och 8 000 SEK. Klicka här för att läsa mer om hur mycket det kostar att hyra en container.

containerfrakt ikon

Köpa container

Om man istället behöver ha en container under en längre period, t. ex. som en mer permanent lagerlösning, kan det vara mer lönt att köpa en container. Återigen är detta inte någonting som Sendify kan hjälpa till med, men nedan ser du några tjänster som erbjuder containerköp:

Hur mycket kostar det att köpa container?

Priset på att köpa en container varierar beroende på storlek och om man vill ha en ny eller en begagnad container. På ett ungefär kostar en begagnad 20 fot container mellan 20 000 och 30 000 SEK. Se listan ovan för mer specifika pris.

containerfrakt ikon

Frakta container

Och nu till delen som Sendify kan hjälpa till med – att frakta container. Med Sendify Freight kan du frakta din container var som helst i världen, och du får dessutom hjälp av vårt fraktförmedlingsteam hela vägen. Du behöver alltså inte tänka på att du behöver hyra eller köpa container, utan allt sköts av oss. Skicka in en förfrågan här för att få en kostnadsfri offert på din containerfrakt.

Hur mycket kostar det att frakta container?

Priset för att frakta en container beror på containerns storlek och vikt, och även fartygets kapacitet. För en liten container, cirka 6 meter lång, bör du räkna med en kostnader mellan 51 000 SEK och 72 000 SEK. För en 12-meter lång container kan högre kostnader på 82 000 SEK – 113 000 SEK förväntas.

Skicka container med Sendify Freight

Spara både tid och pengar genom att boka din sjöfrakt med Sendifys erfarna fraktförmedling.

  • Kom igång gratis
  • Snabb och personlig service
  • Njut av enkel fraktförmedling
Skicka förfrågan

Frågor & svar

Hur mycket kostar det att hyra container?

Hur mycket det kostar att hyra en container beror på vilken storlek man vill hyra och hur länge man vill ha containern. Oftast kan man hyra en container i upp till 7 dagar och priserna kan variera mellan 3 000 och 8 000 SEK.

Klicka här för att läsa mer om hur mycket det kostar att hyra en container från Renova.

Hur mycket kostar det att köpa container?

Priset för att köpa en container beror på storleken på containern och om man vill köpa en ny eller en begagnad container. En begagnad 20 fot container kostar någonstans mellan 20 000 och 30 000 SEK.

Hur mycket kostar det att frakta container?

Priset för en container beror på containerns storlek och vikt samt fartygets kapacitet. För en liten container, cirka 6 meter lång, bör du räkna med en kostnader mellan 51 000 SEK och 72 000 SEK. För en 12-meter lång container kan högre kostnader på 82 000 SEK – 113 000 SEK förväntas.