Varför skicka en försäkrad försändelse?

Varje år försvinner eller skadas tusentals försändelser under transporten, därför kan det vara smart att försäkra din försändelse. Här kan du läsa mer kring vad en försäkrad försändelse faktiskt innebär.

Läs mer om branschens bästa transportförsäkring här!

lastbilstransport

Vad täcker en försäkrad försändelse?

En försäkrad försändelse kan vara exempelvis  ett paket som har en tillhörande transportförsäkring kopplad till denna. En transportförsäkring täcker många gånger förluster eller skador som kan uppstå under själva transporten, såsom skada, stöld eller förlust.

När en försändelse är försäkrad, betalar du som avsändare ofta en extra avgift för att därmed täcka kostnaden för försäkringen. Om ditt paket försvinner under transport, skadas eller stjäls, kan du därefter ansöka om ersättning från försäkringsbolaget. Ofta behöver du uppge ett godsvärde på din sändning innan du köper till en transportförsäkring, beloppet kan många gånger variera beroende på vilken typ av försäkring som har köpts.

Viktigt att veta att en försäkrad försändelse inte garanterar att ditt paket inte kommer att gå förlorat eller skadas under transporten, dock erbjuder en transportförsäkring ett extra skydd genom att minska dina ekonomiska risker.

Tips för att undvika förlorade eller skadade försändelser

Tre tips som du bör tänka på för att på bästa möjliga sätt minska riskerna att ditt goss går förlorat eller blir skadat under transporten.

  • Se alltid till att paketera din försändelse säkert och så noggrant som möjligt. Här bör du använda lämpligt förpackningsmaterial för din sändning, se till att fylla ut tomrummen med  stoppmaterial och därefter säkra försändelsen med starkt tejp. Ett bonus tips är även att säkerställa så att adressetiketten är så tydlig som möjligt.
  • Först och främst, se till att vara ute i god tid och välj en pålitlig transportör med ett gott renommé. Viktigt att även följa upp med fraktbolaget så att din försändelse faktiskt har nått sin destination i tid.
  • Är ditt gods värdefull eller ömtålig bör du kanske överväga att faktiskt försäkra din sändning. En försäkring innebär ett bra skydd om paketet skulle skadas eller försvinna under transporten.

Är du osäker på hur du bör paketera din sändning, se till att ta kontakt med oss så hjälper vi dig vidare!

Hur man kräver ersättning om något går fel?

Du bör alltid följa försäkringsbolagets rekommendationer och rutiner för att på bäst sätt kunna kräva ersättning av en försäkrad försändelse. Försäkringsbolaget kommer troligtvis att be om dokumentation som bevisar din förlust eller skada, såsom en kopia av fraktsedeln, bilder på skadan samt kvitton som styrker värdet på försändelsen.

Det är även viktigt att läsa igenom försäkringsvillkoren noga för att förstå begränsningarna och villkoren för den försäkring du har valt. Vissa försäkringsbolag kan även ha en självrisk eller begränsningar för vad som faktiskt täcks av försäkringen, bokar du med Sendify Secure utgår dock ingen självrisk!

I vårt hjälpcenter kan du även läsa vidare kring hur och varför du bör försäkra ditt gods.

 

Sendify Secure - Skicka med transportförsäkring

Hur lång tid kan ett ärende ta innan jag får ersättning?

Räkna med ca. 4-6 veckors hanteringstid för att ett försäkringsärende hos några av de ledande fraktbolagen i Sverige.

Sendify Secure sticker

Sendifys försäkring: Sendify Secure

Sendify Secure är en transportförsäkring som erbjuder ett försäkringsskydd för din försändelse när du skickar med någon av transportörerna i Sendify, såsom DHL, DSV, UPS, TNT och FedEx. Försäkringen tillhandahålls i samarbete med If Skadeförsäkring och ger en smidig skadehantering inom några dagar om din försändelse skulle drabbas av en skada som täcks av försäkringen.

Med Sendify Secure slipper du både självrisk samtidigt som du slipper göra ett direkt ersättningsanspråk mot fraktbolaget vid en skada eller förlorad sändning.

 

Sendify secure transportförsäkring vs. standard transportförsäkring

 

 

En liten investering. En stor trygghet.

Frakta tryggt med Sendify Secure.

  • Snabb utbetalning
  • Enkel ärendehantering
  • Tillgängligt med alla transportörer
Boka försäkrad frakt

Vad kostar Sendify Secure?

Priset är baserat på 1% av det godsvärde som anges, med ett minimibelopp på 59 kr.

Hur försäkrar jag mitt gods med Sendify Secure?

Våra kunder omfattas automatiskt av vår transportförsäkring när de bokar en sändning i Sendify. Du har möjlighet att aktivt avstå/välja bort detta försäkringsskydd, men förlorar då också möjligheten att göra anspråk på försäkringsersättning genom vår gruppförsäkring.