LCL Shipping

LCL frakt innebär att du bokar en del av en container för att kunna transportera ditt gods. Fördelen är att kostanden hålls nere då dina varor delar transporten med andra företags varor i samma container. Vi på Sendify hjälper dig med din LCL transport, se till att skicka in en förfrågan här nedan så återkommer vi till dig så snart som möjligt.

Gör en prisförfrågan

LCL Shipping

LCL frakt innebär att du bokar en del av en container för att kunna transportera ditt gods. Fördelen är att kostanden hålls nere då dina varor delar transporten med andra företags varor i samma container. Vi på Sendify hjälper dig med din LCL transport, se till att skicka in en förfrågan här nedan så återkommer vi till dig så snart som möjligt.

Gör en prisförfrågan
containerfrakt ikon

Snabb bokningsprocess

Snabb bokningsprocess med skräddarsydda lösningar för ditt företag. Berätta vad du vill skicka, vi löser resten.

containerfrakt ikon

Konkurrenskraftiga priser

Med Sendify Freight får du tillgång till konkurrenskraftiga fraktpriser utan att behöva förhandla med olika transportföretag.

containerfrakt ikon

Världsomspännande nätverk

Vi erbjuder en end-to-end-lösning genom vårt global nätverk av samarbetspartners. Sendify Freight är med dig under hela resan från A till B.

Vad är LCL Shipping?

LCL står för Less than Container Load, och innebär att ditt företag delar på lastutrymmet i en container. Detta fraktalternativ är vanligt när det kommer till sjöfrakt, alternativet till LCL container är istället FCL container vilket innebär att ditt gods tar upp hela lastutrymmet i en container. Via Sendify Freight kan du boka bägge alternativ när du bokar din sjöfrakt, ange antalet kubikmeter som krävs för ditt gods så rekommenderar vi bästa möjliga fraktalternativ för dig. Generellt rekommenderar vi att boka LCL frakt när dit gods är mindre än 15 kubikmeter, tar ditt gods mer utrymme än 15 kubikmeter brukar vi vanligtvis rekommendera FCL frakt istället.

Gör en prisförfrågan

Boka LCL shipping via Sendify

Sendify Freight har ett stort nätverk av samarbetspartners runt om i världen och vi kan oftast hjälpa dig med de flesta typer av fraktbehov. Via Sendify Freight säkerställer vi att din frakt transporteras på ett säkert sätt från A till B, vi är med dig på hela resan. Med mångårig erfarenhet inom logistikbranschen ger vi dig ett individuellt anpassat frakterbjudande för din LCL containerfrakt via sjötransport. Gör en förfrågan och berätta vad du vill skicka, vi löser resten.

Gör en prisförfrågan

Viktiga aspekter vid bokning av LCL

När du överväger att boka LCL, finns det några centrala punkter att ha i åtanke.

För det första, om du har en större mängd varor, specifikt över 15 kubikmeter, kan det vara mer lönsamt och effektivt att istället överväga FCL. FCL innebär att du hyr en hel container, vilket oftast är snabbare och innebär mindre risk för skador eftersom ditt gods inte hanteras lika ofta. När du bokar LCL kommer ditt gods att hanteras oftare, eftersom flera sändningar samlastas i en och samma container. När containern sedan når slutdestination lossas varje enskild sändning, denna ökade hantering kan även öka risken för skador på ditt gods.

Av denna anledning är det av yttersta vikt att säkerställa kvalitativ förpackningen av ditt gods. På längre resor, exempelvis från Kina till Sverige, finns det risk att ditt gods skadas om det inte transporteras på rätt sätt. Vår rekommendation är att se till att ditt gods packas på EU-pallar. Varorna bör även säkras ordentligt på dessa pallar för att undvika skador under transporten. Dessutom bör både inner- och ytterkartongerna uppfylla gällande exportstandarder. Ett extra lager av skyddande plast kan också vara en god idé.

Valet av LCL respektive FCL handlar inte bara om en fråga kring kostnad och bekvämlighet. Det kräver också att du är noggrann och uppmärksam på detaljer, särskilt när det gäller själva förpackningen. Att investera lite extra i detta skede kan spara dig mycket huvudvärk och kostnader längre fram.

Charlotte Moberg

“Alltid snabb och otrolig hjälpsam support från Sendify. Så tacksam för all hjälp!”

Du tar hand om ditt företag. Vi tar hand om din LCL shipment.

Låt ditt företag växa snabbare genom att använda rätt frakttjänst för din LCL transport. Med Sendify Freight kan du skicka LCL och FCL frakt både tryggt, snabbt och billigt. Dra nytta av ett globalt nätverk av transportörer och personlig service från A till B.

Boka LCL - Sendify Freight

Skicka in din förfrågan för LCL frakt

Skicka in en förfrågan för att skicka LCL eller FCL transport nedan. Vårt team återkommer med ett icke-bindande prisförslag för din frakt inom kort.

Vanliga frågor om LCL shipping

Vad kan Sendify Freight hjälpa till med?

Sendify Freight är vår fraktförmedling med specialister inom frakt och logistik. Vi hjälper dig, likt en speditör, att hitta en fraktlösning och bokar frakten åt dig.

Om du vill ha försäkring, behöver hantera tullhandlingar eller vill ha vidaretransport av din sändning, hjälper vårt team dig med det också.

Du får helt enkelt en personlig kontakt och hjälp med din frakt längst med hela resan.

Vad är skillnaden mellan LCL och FCL?

Förkortningen LCL står för “Less Than Container Load” och FCL står istället för “Full Container Load”.

Dessa uttryck avser transporter där du betalar för en viss del alternativt en hel container.

Skickar du en LCL transport delar ditt gods fraktresan tillsammans med annat gods.

För att hitta den bästa lösningen för ditt gods är just storleken på godset den avgörande faktorn.

Vad kostar LCL shipping?

Kostnaden för LCL shipping beror framförallt på antalet kubikmeter ditt gods tar upp i lastutrymmet i containern.

Den andra faktorn handlar istället om vilken destination ditt gods ska transporteras till.

För att få en exakt prisbild, skicka in en förfrågan till oss för din frakt så återkommer vi inom kort med ett prisförslag.