FCL Transport

Med Sendify Freight kan du boka en eller flera containrar för att på ett tryggt sätt transportera dina varor. Fördelen är att du kan vara säker på att hanteringen av ditt gods hålls nere eftersom dina varor inte delar lastutrymmet med andra företags varor. Vi hjälper dig med din FCL frakt, se till att skicka in en förfrågan så återkommer vi till dig med ett prisförslag så snart som möjligt.

Gör en prisförfrågan

FCL Transport

Med Sendify Freight kan du boka en eller flera containrar för att på ett tryggt sätt transportera dina varor. Fördelen är att du kan vara säker på att hanteringen av ditt gods hålls nere eftersom dina varor inte delar lastutrymmet med andra företags varor. Vi hjälper dig med din FCL frakt, se till att skicka in en förfrågan så återkommer vi till dig med ett prisförslag så snart som möjligt.

Gör en prisförfrågan
containerfrakt ikon

Snabb bokningsprocess

Snabb bokningsprocess med skräddarsydda lösningar för ditt företag. Berätta vad du vill skicka, vi löser resten.

containerfrakt ikon

Konkurrenskraftiga priser

Med Sendify Freight får du tillgång till konkurrenskraftiga fraktpriser utan att behöva förhandla med olika transportföretag.

containerfrakt ikon

Världsomspännande nätverk

Vi erbjuder en end-to-end-lösning genom vårt global nätverk av samarbetspartners. Sendify Freight är med dig under hela resan från A till B.

Vad är FCL frakt?

FCL står för Full Container Load, och innebär att ditt företag hyr en hel container när du fraktar ditt gods världen över. Detta fraktalternativ är vanligt när det kommer till sjöfrakt och oftast är FCL shipment att rekommendera för dig som behöver mer än 15 kubikmeter lastutrymme. Behöver du mindre lastutrymme än så rekommenderar vi dig istället att boka LCL transport där du istället delar lastutrymmet i containern med andra företag.

Med Sendify Freight kan du boka bägge alternativ när du bokar din sjöfrakt, ange vad som ska skickas och till vilken destination så återkommer vi till dig med bästa möjliga fraktalternativ för ditt företag.

Gör en prisförfrågan

Boka FCL frakt via Sendify

Med ett stort och globalt nätverk kan fraktteamet bakom Sendify Freight hjälpa dig med de flesta typer av fraktbehov, allt från tidskritiska transporter till otympligt gods. Hos oss får du alltid personlig service och rådgivning samtidigt som vi säkerställer att din frakt transporteras på ett tryggt sätt från A till B. Med mångårig erfarenhet inom logistikbranschen ger vi dig ett individuellt anpassat frakterbjudande för din containerfrakt via sjötransport. Gör en förfrågan och berätta vad du vill skicka, vi löser resten.

Gör en prisförfrågan

Vilka är fördelarna med att boka FCL

Att välja rätt sändningsmetod kan vara avgörande för att säkerställa att ditt gods kommer fram både snabbt och oskadat. FCL (Full Container Load) framstår som ett alltmer populärt val för de flesta företag och det är inte svårt att förstå bakgrunden till detta. Här är några av de fördelar som FCL erbjuder jämfört med LCL (Less than Container Load).

  1. Minskad risk för skador och förluster: En av de mest framstående fördelarna med FCL frakt är den minskade risken för att ditt gods skadas eller går förlorat under transporten. Då en hel container dedikeras till ditt gods försvinner behovet av att hantera varorna flera gånger, vilket i gengäld minskar risken för skador.
  2. Snabbare transporttid: Eftersom FCL-sändningar inte behöver konsolideras med annat gods eller delas upp vid ankomst, kan transporttiden minskas avsevärt. Det betyder snabbare leveranser och mindre väntetid för ditt företag.
  3. Kostnadseffektivitet: Även om det kan verka som en större initial investering, kan FCL vid vissa tillfällen visa sig vara det mest kostnadseffektiva valet, särskilt när leveransvolymer är nära eller över 75 % av containerkapaciteten. Specifikt vid import från länder som Kina kan FCL ofta erbjuda det mest prisvärda alternativet per kubikmeter.
  4. Lägre hamnavgifter: FCL-sändningar tenderar att ha lägre hamnavgifter jämfört med LCL, vilket kan spara dig pengar vid varje leverans.
  5. Flexibilitet och anpassningsförmåga: Med FCL har avsändaren större flexibilitet att anpassa kvantitet och förpackning. Detta optimerar användningen av containervolymen och ger avsändaren full kontroll över vilket gods som skickas, vilket ytterligare minimerar risken för transportskador.

Att fatta rätt beslut när det kommer till frakt kan vara avgörande för både din verksamhet och din plånbok. Med FCL transport får du en rad olika fördelar som ofta kan göra hela skillnaden.

Geofix AB

“Effektiv transportbokningstjänst som sparar vårt företag både tid och pengar!

Du tar hand om ditt företag. Vi tar hand om din FCL Transport.

Låt ditt företag växa snabbare genom att använda rätt frakttjänst för din FCL frakt. Med Sendify Freight kan du skicka FCL frakt och LCL frakt både tryggt, snabbt och billigt. Dra nytta av ett globalt nätverk av fraktbolag och personlig service från A till B.

Boka FCL - Sendify Freight

Skicka in din förfrågan för FCL frakt

Skicka in en förfrågan för att skicka LCL eller FCL transport nedan. Vårt team återkommer med ett icke-bindande prisförslag för din frakt inom kort.

Vanliga frågor om FCL transport

Vad kan Sendify Freight hjälpa till med?

Sendify Freight är vår fraktförmedling med specialister inom frakt och logistik. Vi hjälper dig, likt en speditör, att hitta en fraktlösning och bokar frakten åt dig.

Om du vill ha försäkring, behöver hantera tullhandlingar eller vill ha vidaretransport av din sändning, hjälper vårt team dig med det också.

Du får helt enkelt en personlig kontakt och hjälp med din frakt längst med hela resan.

Vad är skillnaden mellan LCL och FCL?

Förkortningen LCL står för “Less Than Container Load” och FCL står istället för “Full Container Load”.

Dessa uttryck avser transporter där du betalar för en viss del alternativt en hel container.

Skickar du en LCL transport delar ditt gods fraktresan tillsammans med annat gods.

För att hitta den bästa lösningen för ditt gods är just storleken på godset den avgörande faktorn.

Vad kostar FCL frakt?

Kostnaden för FCL shipment beror framförallt på vilken destination ditt gods ska transporteras till.

För att få en exakt prisbild, skicka in en förfrågan till oss för din frakt så återkommer vi inom kort med ett prisförslag.