Sjöfrakt USA

Ska ditt företag transportera varor från USA via sjöfrakt? Boka din sjöfrakt från USA via Sendify, med oss får du både de snabbaste och billigaste alternativen att välja mellan! Skicka in en förfrågan och kom igång med att boka din sjöfrakt till eller från USA!

Beräkna ditt fraktpris
from country
Du måste skriva in en godsvikt
se flag image
Please select a country
Du har inte valt godstyp än
Du måste skriva in en godsvikt

Jämför fraktlösningar från:

DHL logo
DSV logo
UPS logo
Fedex logo
TNT logo
Sendify Freight logo
Minst ett av länderna måste vara Sverige. Antingen inrikes, import till Sverige eller export från Sverige.

Sjöfrakt USA

Ska ditt företag transportera varor från USA via sjöfrakt? Boka din sjöfrakt från USA via Sendify, med oss får du både de snabbaste och billigaste alternativen att välja mellan! Skicka in en förfrågan och kom igång med att boka din sjöfrakt till eller från USA!

Beräkna ditt fraktpris
from country
Du måste skriva in en godsvikt
se flag image
Please select a country
Du har inte valt godstyp än
Du måste skriva in en godsvikt

Jämför fraktlösningar från:

DHL logo
DSV logo
UPS logo
Fedex logo
TNT logo
Sendify Freight logo
Minst ett av länderna måste vara Sverige. Antingen inrikes, import till Sverige eller export från Sverige.

Sjöfrakt i USA – så här funkar det

USA är en stor handelspartner till EU och det är mycket vanligt att både importera och exportera varor från, och till det stora landet i väst. När du och ditt företag transporterar varor och gods till eller från USA finns det två fraktalternativ att välja mellan; flygfrakt eller sjöfrakt.

Flygfrakt är mer tidseffektivt än sjöfrakt, men kommer också till en mycket högre kostnad. Sjöfrakten tar längre tid men är mer kostnadseffektivt. Omkring 90% av alla varor som transporteras internationellt fraktas med just sjöfrakt och detta inkluderar även gods som transporteras till och från USA. Sjöfrakten i USA har en betydande roll för landets ekonomi och USA är en viktig handelspartner för stora delar av världen.

När du ska transportera varor via sjöfrakt i USA finns det flera olika alternativ hur dina varor kan skickas. Det beror först och främst på vilken typ av vara det är du ska transportera. Får varorna plats i en container?

Behöver du en egen container (Full Container Last – FCL) eller kan ni dela container med andra företag och varor (Less Container Load – LCL)? Ska ni frakta fordon eller till och med flytande bulk såsom olja?

Med USA:s sjöfrakt är i princip alla typer av varor och gods möjligt att transportera och med hjälp av Sendify går bokningen smidigt! Skicka in en förfrågan för din transport så återkommer våra fraktbokningsexperter med en icke-bindande offert inom kort! 

Ditt-företag-+-sendify-mockup

Step 1

Fraktförmedling: Vi hjälper dig med din sjöfrakt

Med Sendify Freight kan du skicka paket-, pall- och containerfrakt via tåg, väg, flyg och sjöfrakt, med full support från vårt fraktförmedlingsteam. Gör en sökning i plattformen för att komma igång!

Beräkna ditt fraktpris

USA Sjöfrakt – De viktigaste hamnarna att känna till

USA har flera viktiga hamnar som fungerar som globala knutpunkter för både sjöfrakten och den internationella handeln. Nedan listar vi några av de största och viktigaste hamnarna i USA:s sjöfrakt:

Port of Los Angeles

Ligger vid San Pedro Bay i delstaten Kalifornien. Hamnen kallas även för Los Angeles Harbor eller Worldport LA och är en av de största och mest trafikerade hamnarna i USA. Hamnområdet är 30 km² land och vatten och kajen är över 69 kilometer lång.

Den har 25 fraktterminaler, 82 containerkranar och 8 containerterminaler. I hamnen hanteras främst containrar och containerfartyg och hamnen är en mycket viktig ingångsport för handeln med Stilla havet. Lasten som kommer in i hamnen representerar cirka 20% av all last som kommer in i USA.

Port of Los Angeles är även den viktigaste hamnen för kryssningsfartyg på den amerikanska västkusten, med över 1,2 miljon passagerare per år.

Port of Long Beach

Hamnen gränsar till Port of Los Angeles och är också en mycket stor containerhamn med ett hamnområde på omkring 13 km² samt 40 km lång kaj.

Tillsammans med Port of Los Angeles utgör de båda hamnarna ett betydande hamnområde för amerikansk handel. Long Beach-hamnen är specialiserad på containerfrakt och är känd för sin roll inom internationell handel och sjöfartsindustrin.

Port of New York and New Jersey

Belägen i delstaten New York vid östkusten, är New York-hamnen en av de äldsta och mest betydelsefulla hamnarna i USA. Hamnområdet sträcker sig från New York City till New Jersey Harbor och är en av de största naturliga hamnarna i världen.

En hamn med ett naturligt djup i hamnen tillräckligt för att stora fartyg tidigt kunnat anlöpa i hamnen vilket gjort att många stora, viktiga städer idag är byggda kring naturliga hamnar. Hamnen hanterar en bred variation av last och typer av fartyg, inklusive containerfrakt, bulkvaror och flytande laster.

Port of Houston

Belägen i Texas, är Houston-hamnen en av de största hamnarna vid Mexikanska golfen. Houston är USA:s fjärde största stad och hamnen är den mest trafikerade hamnen i USA sett till importerat gods och även den mest trafikerade i USA sett till total fraktvolym.

Hamnen hanterar och transporterar olika typer av last, inklusive containerfrakt, oljeprodukter, kemikalier och bulkvaror.

Port of Charleston

Ligger i delstaten South Carolina med anläggningar som sträcker sig över tre kommuner – Charleston, North Charleston och Mount Pleasant.

Den är specialiserad på containerfrakt men har även terminaler för att hantera fordon och annan rullande utrustning, icke-container varor och projektlast samt även bulkvaror som petroleum, kol och stål.

Vilka varor kan jag frakta med sjöfrakt i USA?

Sjöfrakten i USA kan transportera och hantera en mängd olika typer av varor, gods och last. Några av de vanligaste varorna som fraktas via sjöfrakt i USA är följande:

  • Jordbruksprodukter – USA är en stor exportör av jordbruksprodukter som spannmål, sojabönor, bomull och kött. Dessa varor transporteras med USA:s sjöfrakt till olika marknader runt om i världen.
  • Energiprodukter – USA har en omfattande energisektor och är en stor producent av olja, naturgas och andra energiprodukter. Sjöfrakten i USA används för att transportera dessa produkter till olika destinationer.
  • Fordon – USA är en betydande tillverkare och exportör av fordon, inklusive bilar, lastbilar och specialfordon. Bilar och andra rullande fordon transporteras via ro-ro-fartyg.
  • Konsumentvaror – En mängd olika konsumentvaror, inklusive elektronik, kläder, möbler och hushållsapparater, transporteras via sjöfart USA för att möta efterfrågan från konsumenter över hela världen.

Vad kostar sjöfrakt USA?

Hur mycket det kostar att exportera eller importera varor från USA via sjöfrakten har tyvärr inget enkelt svar. Det beror helt på vad för typ av vara det är du ska skicka, vilken volym och vikt varorna har samt vart i världen varorna ska transporteras till.

Du kan få en icke-bindande offert från oss på Sendify för din sjöfrakt till eller från USA genom att börja med att skicka in en förfrågan till oss

Hur bokar jag sjöfrakt USA?

Med sjöfrakten i USA kan du som sagt skicka många olika typer av varor, gods och fordon. Hur går man då tillväga för att boka transport via sjöfrakt från USA? Jo, med hjälp av Sendify såklart! 

Börja med att skicka in en förfrågan till oss på Sendify så återkommer vi med en icke-bindande offert över vad som gäller för just dina varor som ska transporteras via sjöfrakt från USA! 

Skicka paket, pall & container med sjöfrakt

Vårt erfarna logistikteam tar han om din sjöfrakt och finns vid din sida från upphämtning till leverans. Gör en sökning i plattformen för att komma igång!

Beräkna ditt fraktpris