Sjöfrakt Stockholm

Ska ditt företag frakta varor och gods med sjöfrakt via Stockholm? Då har du hamnat på rätt sida! Här kommer vi gå igenom det du behöver veta gällande sjöfrakt till och från Stockholm.

Beräkna ditt fraktpris
from country
Du måste skriva in en godsvikt
se flag image
Please select a country
Du har inte valt godstyp än
Du måste skriva in en godsvikt

Jämför fraktlösningar från:

DHL logo
DSV logo
UPS logo
Fedex logo
TNT logo
Sendify Freight logo
Minst ett av länderna måste vara Sverige. Antingen inrikes, import till Sverige eller export från Sverige.

Sjöfrakt Stockholm

Ska ditt företag frakta varor och gods med sjöfrakt via Stockholm? Då har du hamnat på rätt sida! Här kommer vi gå igenom det du behöver veta gällande sjöfrakt till och från Stockholm.

Beräkna ditt fraktpris
from country
Du måste skriva in en godsvikt
se flag image
Please select a country
Du har inte valt godstyp än
Du måste skriva in en godsvikt

Jämför fraktlösningar från:

DHL logo
DSV logo
UPS logo
Fedex logo
TNT logo
Sendify Freight logo
Minst ett av länderna måste vara Sverige. Antingen inrikes, import till Sverige eller export från Sverige.

Sjöfrakt Stockholm – 750 år gammalt

Till skillnad från hamnen i Göteborg som är Skandinaviens största hamn och så gott som ligger på ett och samma ställe längs Göta älv, så har Stockholms sjöfrakt och hamnar blivit utspridda på totalt fem olika hamnar. Hela Stockholms stad har växt fram tack vare Stockholms hamn som byggdes för över 750 år sedan, redan då var Stockholm en viktig handelsplats och än idag spelar Stockholms sjöfrakt en viktig roll för hela landets ekonomi.

Fyra hamnar för sjöfrakt Stockholm

När det gäller transport av varor och gods via sjöfrakt i Stockholm är det primärt fyra olika hamnar som hanterar mer än bara passagerarfartyg. 

  1. Stockholms hamn – Består i sin tur av flera hamndelar där Strömkajen och Nybrokajen servar den lokala passagerartrafiken samt skärgårdstrafiken. Värtahamnen och Stadsgården har lite större kajer och har en omfattande färjetrafik för både gods och passagerare till Finland och länderna i Baltikum. Under sommarhalvåret lägger internationella kryssningsfartyg till i Frihamnen, Stadsgården och Skeppsbron. I energihamnen i Norra Värtahamnen transporteras oljeprodukter och kol. Utöver detta finns det även anläggningar inom hamnområdet som kan lossa sand, cement och bränslepellets.
  2. Nynäshamns hamn – Hamnen ligger 50 kilometer söder om Stockholm och är både en passagerar och roro-hamn, det vill säga en hamn som transporterar fordon såsom bilar, lastbilar och släpvagnar med mera på ro-ro-fartyg. Fördelen med Nynäshamn är att inseglingen från öppet hav är kort vilket underlättar nära stora fartyg ska segla in i hamnen.
  3. Kapellskär – Stockholm nordligaste hamn har även den en mycket kort inseglingstid vilket underlättar när gods och passagerar ska transporteras till och från övriga Sverige, Finland, Norge, Baltikum och ut i övriga Europa. Kapellskär hanterar omkring 40 procent av Stockholms Hamnars färjegods till och från Finland, Estland och Åland.
  4. Stockholm Norvik Hamn – En helt ny hamn strax söder om Stockholm och den containerterminal som ligger närmast Sveriges största konsumtionsområde, Stockholms stad. Hamnen kan utöver containerfartyg även hantera ro-ro-fartyg. Hamnen har ett djup på 16,5 meter och kan ta emot de allra största fartygen som går in i Östersjön samtidigt som den har kortare avstånd till öppet hav än någon annan hamn på östkusten. Hamnen ligger fem minuter från motorvägen och har effektiva transportanslutningar till övriga Sverige, inklusive järnväg. I denna hamn finns även en av Sveriges fem gränskontroller för livsmedel, kontrollen görs av Livsmedelsverket.
Ditt-företag-+-sendify-mockup

Step 1

Fraktförmedling: Vi hjälper dig med din sjöfrakt

Med Sendify Freight kan du skicka paket-, pall- och containerfrakt via tåg, väg, flyg och sjöfrakt, med full support från vårt fraktförmedlingsteam. Gör en sökning i plattformen för att komma igång!

Beräkna ditt fraktpris

Frihamnen – En del av sjöfrakt Stockholms hamnar men mycket mer än så

Utöver dessa fyra hamnar som används för att lasta och lossa allt från passagerare, till fordon till olja och containrar så ingår även Frihamnen i Stockholms sjöfrakt och hamnar. Frihamnen har ett stort kulturellt värde och ligger i gränssnittet mellan stad och hamn.

Drygt hälften av de internationella kryssningsfartygen anlöper i Frihamnen och det finns tre kryssningslägen och en stor kryssningsterminal. Frihamnen kallas också numer för innovationshamnen där flera internationella uppmärksammade startups har sina säten i Frihamnen och det finns flera andra spännande verksamheter såsom museum, mikrobryggerier och mediejättar.

Samtidigt planeras det för att bygga över 12 000 nya bostäder och 30 000 arbetsplatser och tanken är att ett modern stadsområde med innestadskaraktär ska växa fram som ska bli en attraktiv plats för både besökare, stockholmare och entreprenörer. 

Vilka varor kan jag frakta med Stockholms sjöfrakt?

Från Stockholms hamnar kan man både importera och exportera flera olika typer av varor och gods. Allt från varor som kan fraktas i containrar till flytande råvaror till fordon. 

  • Flytande bulk – I energihamnen i Norra Värtahamnen transporteras flytande råvaror såsom olika och bensin. Här kan även andra råvaror såsom kol lossas och lastas på fartygen.
  • Ro-Ro och fordon – I Nynäshamn hamnen, söder om Stockholm, anlöper ro-ro-fartygen och här kan alla typer av fordon, lastbilar och släpvagnar lastas och lossas på fartygen.
  • Containrar – Med sjöfrakten i Stockhilm kan du även skicka ditt gods med containrar, detta görs då via den nybyggda hamnen i Stockholm Norvik. Här finns kranar som kan lasta och lossa containrarna från containerfartygen.

Hur bokar jag sjöfrakt i Stockholm?

Med sjöfrakten i Stockholm kan du skicka många olika typer av varor, gods och fordon. Hur går man då tillväga för att boka transport via sjöfrakt från Stockholm? Jo, med hjälp av Sendify såklart! Börja med att skicka in en förfrågan till oss på Sendify så återkommer vi med en icke-bindande offert över vad som gäller för just dina varor som ska transporteras via sjöfrakt från Stockholm! 

Skicka paket, pall & container med sjöfrakt

Vårt erfarna logistikteam tar han om din sjöfrakt och finns vid din sida från upphämtning till leverans. Gör en sökning i plattformen för att komma igång!

Beräkna ditt fraktpris