Sjöfrakt Australien

Handlar ditt företag med Australien och behöver transportera varor via sjöfrakt till Australien? Boka din sjöfrakt till och från Australien via Sendify, med oss får du både de snabbaste och billigaste alternativen att välja mellan! Skicka in en förfrågan och kom igång med att boka din sjöfrakt Australien redan idag.

Beräkna ditt fraktpris
from country
Du måste skriva in en godsvikt
se flag image
Please select a country
Du har inte valt godstyp än
Du måste skriva in en godsvikt

Jämför fraktlösningar från:

DHL logo
DSV logo
UPS logo
Fedex logo
TNT logo
Sendify Freight logo
Minst ett av länderna måste vara Sverige. Antingen inrikes, import till Sverige eller export från Sverige.

Sjöfrakt Australien

Handlar ditt företag med Australien och behöver transportera varor via sjöfrakt till Australien? Boka din sjöfrakt till och från Australien via Sendify, med oss får du både de snabbaste och billigaste alternativen att välja mellan! Skicka in en förfrågan och kom igång med att boka din sjöfrakt Australien redan idag.

Beräkna ditt fraktpris
from country
Du måste skriva in en godsvikt
se flag image
Please select a country
Du har inte valt godstyp än
Du måste skriva in en godsvikt

Jämför fraktlösningar från:

DHL logo
DSV logo
UPS logo
Fedex logo
TNT logo
Sendify Freight logo
Minst ett av länderna måste vara Sverige. Antingen inrikes, import till Sverige eller export från Sverige.

Sjöfrakt i Australien – så här funkar det

Australiens geografiska läge som en önation gör att sjöfrakten blir en mycket viktig länk för att ansluta Australien till resten av världen. Om du och ditt företag ska transportera varor till Australien har ni två alternativ att välja mellan, sjöfrakt eller flygfrakt. Flygfrakt går givetvis mycket snabbare och smidigare än sjöfrakt men kommer också till en betydligt högre kostnad.

Sjöfrakt anses ofta vara mer säkert även om det tar längre tid och det är samtidigt mer kostnadseffektivt än flygfrakt. Att transportera varor med sjöfrakt tar oftast mellan 5 till 7 dagar beroende på vart i världen godset ska transporteras medans sjöfrakt kan ta upp mot 45 dagar (sjöfrakt mellan Kina och Europa) eller mer, också beroende på vart godset ska transporteras och vilka rutter fartygen tar. 

När du ska transportera varor via sjöfrakt i Australien finns det flera olika alternativ hur dina varor kan skickas. Det beror först och främst på vilken typ av vara det är du ska transportera. Får varorna plats i en container?

Behöver du en egen container (Full Container Last – FCL) eller kan ni dela container med andra företag och varor (Less Container Load – LCL)? Ska ni frakta fordon eller till och med flytande bulk såsom olja? Med sjöfrakten i Australien är alla typer av varor och gods möjligt att transportera och med hjälp av Sendify går bokningen smidigt! Skicka in en förfrågan för din transport så återkommer våra fraktbokningsexperter med en icke-bindande offert inom kort! 

Ditt-företag-+-sendify-mockup

Step 1

Fraktförmedling: Vi hjälper dig med din sjöfrakt

Med Sendify Freight kan du skicka paket-, pall- och containerfrakt via tåg, väg, flyg och sjöfrakt, med full support från vårt fraktförmedlingsteam. Gör en sökning i plattformen för att komma igång!

Beräkna ditt fraktpris

Australien sjöfrakt – de största hamnarna

Australien har flera stora, betydande hamnar som fungerar som viktiga nav för sjötransport och internationell handel. Dessa hamnar, tillsammans med andra mindre hamnar runt om i landet, utgör en viktig del av Australiens sjöfraktsnätverk. Hamnarna möjliggör en effektiv hantering och transport av varor till och från Australien och spelar en avgörande roll i landets handel och ekonomi.

Port of Melbourne

Belägen i delstaten Victoria är Port of Melbourne den största hamnen i Australien. Den hanterar en bred variation av last, inklusive containrar, bulkvaror och fordon. Port of Melbourne är också en viktig hamn för export av Australiens jordbruksprodukter och mineraler.

Port of Sydney

Som landets huvudstad och största stad spelar Port of Sydney en avgörande roll i Australiens sjöfraktverksamhet. Den fungerar som en viktig knutpunkt för import och export av varor och hanterar olika typer av last, inklusive containrar, bulkvaror och passagerarfartyg.

Port of Brisbane

Belägen i delstaten Queensland är Port of Brisbane en av Australiens största hamnar. Den har moderna faciliteter för containerhantering och hanterar också bulkvaror och fordon. Port of Brisbane spelar en viktig roll i att underlätta handeln i delstaten Queensland och dess omgivande regioner.

Port of Fremantle

Belägen i Western Australia är Port of Fremantle den största hamnen på Australiens västkust och är därmed en viktig hamn för internationell handel och sjöfrakt i regionen. Den har faciliteter för containerhantering, hanterar bulkvaror och fungerar som en viktig knutpunkt för export av Australiens mineraler och jordbruksprodukter.

Port of Adelaide

Belägen i South Australia är Port of Adelaide en betydande hamn för import och export av varor. Den har moderna faciliteter för containerhantering och hanterar också bulkvaror och flytande laster. Port of Adelaide spelar en roll i att stödja handeln i South Australia och dess närbelägna områden.

Fartyg, rutter och infrastruktur i Australiens sjöfrakt

Australien använder, precis som alla andra marknader, olika typer av sjöfartyg beroende på vad för varor det är som ska transporteras. Det inkluderar containerfartyg, bulkfartyg, passagerarfärjor, tankfartyg och Ro-Ro-fartyg. Dessa fartyg används för att transportera olika varor, inklusive jordbruksprodukter, mineraler, olja och gas, bilar och andra rullande fordon samt konsumentvaror, livsmedel och vin. 

Australiens sjöfart har strategiska sjöfartsrutter som förbinder landet med olika regioner i världen. Det inkluderar rutter som förbinder Australien med Asien, Europa, Nordamerika och andra delar av Stilla havet. Dessa rutter möjliggör effektiv transport av varor till och från Australien.

Landet har investerat betydande resurser i att utveckla och underhålla sjöfartsinfrastrukturen i Australien. Det inkluderar hamnanläggningar, kajer, containerterminaler, bulkterminaler, lasthanteringssystem och navigationskanaler. Denna infrastruktur möjliggör smidig och effektiv hantering av sjöfraktverksamheten i Australien. 

Vilka varor kan jag frakta med sjöfrakt i Australien?

Via Australiens sjöfrakt kan man transportera en mängd olika varor och gods som bidrar till landets ekonomi och utveckling. Nedan listar vi några va de vanligaste typer av varor som ofta transporteras via sjöfrakt från Australien: 

  • Råvaror – Australien är känt för sin rika tillgång på naturresurser, och sjöfrakt spelar en viktig roll i att exportera dessa råvaror till världsmarknaden. Det inkluderar export av jordbruksprodukter som spannmål, kött, mejeriprodukter och frukt. Dessutom är Australien en stor producent av mineraler som järnmalm, kol, guld och bauxit, vilka transporteras via sjöfrakt för export.
  • Energiprodukter – Australien är en av världens största exportörer av flytande naturgas (LNG) och kol. Dessa produkter transporteras i flytande form ombord på specialiserade tankfartyg till olika destinationer runt om i världen.
  • Fordonsfordon – Sjöfrakt är en viktig metod för att transportera fordon till och från Australien. Bilar, lastbilar, bussar och andra rullande fordon transporteras ofta i stora mängder på specialiserade fartyg, kända som Ro-Ro-fartyg. Dessa fartyg har inbyggda ramper som möjliggör enkel lastning och lossning av fordon.
  • Konsumentvaror – Sjöfrakten spelar en avgörande roll i att importera konsumentvaror till Australien. Det kan inkludera elektronik, kläder, möbler, hemelektronik och andra konsumtionsprodukter. Containerfartyg används främst för att transportera dessa varor i standardiserade containrar, vilket möjliggör enkel hantering och effektiv transport.
  • Livsmedel och drycker – Australien är känt för sin kvalitetsproduktion av livsmedel och drycker. Sjöfrakt används för att exportera produkter som kött, fisk, mejeriprodukter, frukt, grönsaker och vin till olika delar av världen. Detta möjliggör tillgång till australiska livsmedelsprodukter på globala marknader.

Vad kostar sjöfrakt Australien?

Hur mycket det kostar att exportera eller importera varor från Australien via sjöfrakten har tyvärr inget enkelt eller snabbt svar. Det beror helt enkelt på vad för typ av vara det är du ska skicka, vilken volym och vikt varorna har samt vart i världen varorna ska transporteras till.

Genom att skicka in en förfrågan till oss på Sendify kan du få en icke-bindande offert med prisförslag och information om just din sjöfrakt till eller från Australien!

Hur bokar jag sjöfrakt Australien?

Med sjöfrakten i Australien kan du som sagt skicka många olika typer av varor, gods och fordon. Hur går man då tillväga för att boka transport via sjöfrakt från Australien? Jo, med hjälp av Sendify såklart!

Börja med att skicka in en förfrågan till oss på Sendify så återkommer vi med en icke-bindande offert över vad som gäller för just dina varor som ska transporteras via sjöfrakt från Australien! 

Skicka paket, pall & container med sjöfrakt

Vårt erfarna logistikteam tar han om din sjöfrakt och finns vid din sida från upphämtning till leverans. Gör en sökning i plattformen för att komma igång!

Beräkna ditt fraktpris