DHL Sjöfrakt

Med Sendify kan du boka din DHL sjöfrakt genom en enkel och smidig process. Slipp allt krångel och spara både tid och pengar genom att använda dig av vår erfarna fraktförmedling. Skicka in en förfrågan så återkommer vi med med en icke-bindande offert!

Beräkna ditt fraktpris
from country
Du måste skriva in en godsvikt
se flag image
Please select a country
Du har inte valt godstyp än
Du måste skriva in en godsvikt

Jämför fraktlösningar från:

DHL logo
DSV logo
UPS logo
Fedex logo
TNT logo
Sendify Freight logo
Minst ett av länderna måste vara Sverige. Antingen inrikes, import till Sverige eller export från Sverige.

DHL Sjöfrakt

Med Sendify kan du boka din DHL sjöfrakt genom en enkel och smidig process. Slipp allt krångel och spara både tid och pengar genom att använda dig av vår erfarna fraktförmedling. Skicka in en förfrågan så återkommer vi med med en icke-bindande offert!

Beräkna ditt fraktpris
from country
Du måste skriva in en godsvikt
se flag image
Please select a country
Du har inte valt godstyp än
Du måste skriva in en godsvikt

Jämför fraktlösningar från:

DHL logo
DSV logo
UPS logo
Fedex logo
TNT logo
Sendify Freight logo
Minst ett av länderna måste vara Sverige. Antingen inrikes, import till Sverige eller export från Sverige.

Vad är sjöfrakt?

Sjöfrakt är en typ av transport av varor och gods som transporteras med hjälp av fartyg över hav eller insjöar. Sjöfrakten har använts i flera århundraden för att transportera stora mängder gods över långa sträckor och är en mycket viktig del av den internationella handeln.

Tack vare sjöfrakten har områden såsom handel, kommunikation och kulturellt utbyte kunnat främjats mellan olika delar av världen som ligger långt ifrån varandra geografiskt sett även långt innan flyg fanns tillgängligt.

Sjöfrakten är än idag mycket viktig och har stora fördelar jämfört med andra transportmedel. Främst har fartyg en mycket större lastkapacitet än exempelvis vägtransporter vilket gör att det blir både effektivare och mer ekonomiskt fördelaktigt att frakta stora volymer av råvaror, varor och containrar.

DHL – Specialister på sjöfrakt

DHL har lång erfarenhet av just sjöfrakt och har en global räckvidd där de finns på plats i fler än 190 länder i världen. Detta gör att du kan exportera och importera från flera platser och de erbjuder fler rutter och tjänster för sjöfrakt än någon annan. DHLs tjänster inom sjöfrakt är kvalitetskontrollerade och deras högsta prio är att leverera i tid och ge dig som kund visibilitet längs hela vägen i processen.

DHL Sjöfrakt – hur går det till?

DHL erbjuder flera olika lösningar för att frakta dina och ditt företags varor med sjöfrakt. Vilken tjänst som passar dig beror främst på vilken storlek och vikt ditt gods har men även hur långt godset ska skickas. Här listar vi vilka tjänster som finns tillgängliga inom DHL sjöfrakt: 

Full containerlast – DHL Ocean Direct FCL

I denna tjänst bokas en hel container för ditt gods, en så kallad full containerlast används. DHL tillhandahåller en säker och kostnadseffektiv transport och erbjuder tillvalstjänster utefter ditt företags verksamhetsbehov.Med DHL sjöfrakt får ni kapacitets- och utrymmesskydd till och från alla större hamnar i världen och samtidigt erbjuder DHL en mängd olika alternativ för upphämtning och leverans i valfritt land.

Med FCL i DHL sjöfrakt kan ditt företag transportera ofarliga vätskor i så kallade flexitanks samt vanligt farligt gods. Med hjälp av DHL Ocean Secure är alla sändningar och ordrar spårningsbart i realtid dygnet runt via GPS

Transport av styckegods – DHL Ocean Connect LCL

DHL har ett eget globalt LCL-nätverk för att kunna skicka styckegods där de betjänar fler än 45,000 hamnpar världen över. DHL sjöfrakt har 2,800 schemalagda direktavgångar i veckan till och från alla större hamnar och handelsplatser inåt land. Direkta tjänster som LCL effektiviserar och kortar ned ledtiderna och gör att omlastningar och dubbelarbete kan undvikas.

För transport med DHL LCL-lösning finns det en mängd alternativ för upphämtning och leverans där DHL även har förbokat utrymme i de större containerhamnarna runt om i världen. Precis som vid FCL går alla sändningar och ordrar att spåras dygnet runt via internet och DHL säkerställer att kontroll och övervakning av containrarna görs från lastning ända fram till ankomst i mottagarhamnen.

Temperaturkontrollerad sjötransport

Precis som namnet avslöjar så erbjuder DHL även transport av varor som kräver en viss temperatur. För temperaturkontrollerad sjötransport erbjuder DHL sjöfrakt två olika tjänster:

  • DHL Ocean Thermonet: Med denna transporttjänst kan man frakta olika typer av läkemedel och medicinsändningar som kräver visibilitet i realtid och aktiv övervakning genom hela ledet av transporten. DHL tillhandahåller ett expertnätverk med personal som är utbildad i reglerna för god distributionssed (GDP). De erbjuder även anpassade lösningar och hantering av standardrutiner på olika rutter med undantagshantering för att kylkedjan ska kunna implementeras på bästa sätt och samtidigt säkerställa att transporten håller hög kvalitet enligt GDP-riktlinjer.
  • DHL Ocean Reefer Logistics: Denna transporttjänst är anpassad för att transportera känsligt gods som kräver temperatur och fuktkontrollerad transport. Det kan vara varor såsom färskvaror, kemikalier, färsk frukt, fisk, choklad, glass eller kyckling. Miljövänliga kylmedel används och varorna förvaras i högkvalitativa kylmaskiner som har inbyggd mikroprocessor för temperaturkontroll.
Ditt-företag-+-sendify-mockup

Step 1

Fraktförmedling: Vi hjälper dig med din sjöfrakt

Med Sendify Freight kan du skicka paket-, pall- och containerfrakt via tåg, väg, flyg och sjöfrakt, med full support från vårt fraktförmedlingsteam. Gör en sökning i plattformen för att komma igång!

Beräkna ditt fraktpris

Transport av flytande gods

För flytande varor i bulk används ofta specialbyggda fartyg som kallas bulkfartyg eller tankfartyg. Men det går även att transportera flytande varor på containerfartyg med hjälp av flexitanks.

  • DHL Flexitanks: Men denna typ av transport kan man via DHLs miljöanpassade lösningar transportera ofarliga vätskor i bulk. Exempel på vätskor som kan transporteras i felxitanks kan vara kemikalier, drycker och biobränslen.Behållaren är helt enkelt utformad för att få plats i en vanlig 6 meters standardcontainer och kan därför lastas på ett containerfartyg. Behållarna har kapacitet för upp till 24,000 liter. Flexitankarna tillverkas med skyddsfilm som förhindrar godset att kontamineras. 
  • DHL Wine & Spirits Logistics – Precis som namnet avslöjar erbjuder DHL specialiserad transport inom vin och spritbranschen där de säkerställer ett smidigt flöde hela vägen från buteljering till kundens bord. Här har DHL specialiserade arbetsteam på alla konsumentmarknaden och globala vin och sprit-kompetenscenter för att säkerställa snabba, skyddade och certifierade transportrutiner.

Speciallösningar för DHL sjöfrakt

En del företag behöver kunna transportera sina varor via sjöfrakt på andra sätt som inte passar in i lösningarna ovan. Detta har DHL två specialtjänster för som vi kommer gå igenom här nedan:

  • DHL Ocean Charter –  För företag med riktigt stora sändningar kan man helt enkelt chartra ett helt, eller delar av, ett helt fartyg. Detta är normalt varor som inte kan skickas i containrar men kan vara skrymmande gods som är containerlastat. Här erbjuder DHL globala transporter av gods oberoende av storlek och vikt och har en heltäckande sändningsvisibilitet.
  • DHL Ocean Special – Bokas för varor och gods som är för stora för standardcontainrar. Denna tjänst är tillgängligt för både roll-on/roll-off gods, styckegods som är överdimensionerade samt farligt gods. Denna tjänst har schemalagda avgångar och även här heltäckande sändningsvisibilitet.

Boka DHL sjöfrakt med Sendify 

Med hjälp av Sendifys erfarna fraktförmedling kan du snabbt och smidigt komma igång med att boka din DHL sjöfrakt, börja med att skicka in en förfrågan så återkommer våra fraktspecialister med en icke-bindande offert och lösning som passar just dina transportbehov.

Skicka paket, pall & container med sjöfrakt

Vårt erfarna logistikteam tar han om din sjöfrakt och finns vid din sida från upphämtning till leverans. Gör en sökning i plattformen för att komma igång!

Beräkna ditt fraktpris