Flygfrakt Sverige

På Sendify erbjuder vi snabba och pålitliga flygfrakttjänster med olika transportföretag.
Oavsett om du behöver importera eller exportera varor till eller från Sverige, har vi den lösningen för dig.

 • Snabb leverans
 • Trygghet
 • Tillförlitlighet
Skicka förfrågan

Flygfrakt Sverige

På Sendify erbjuder vi snabba och pålitliga flygfrakttjänster med olika transportföretag.
Oavsett om du behöver importera eller exportera varor till eller från Sverige, har vi den lösningen för dig.

 • Snabb leverans
 • Trygghet
 • Tillförlitlighet
Skicka förfrågan

Marc Wittenby

“Det fungerar alltid, lätt och smidigt och bra fraktpriser.”

Sverige - Knutpunkt inom flygfraktindustrin

Sverige - Knutpunkt inom flygfraktindustrin

Sverige är mest känt för sin kultur, natur och innovation, men har också stor betydelse inom den globala flygfraktindustrin. Landets flygplatser är inte bara viktiga transportknutpunkter för skandinaviska länder utan också viktiga bryggor mellan resten av världen.

När man talar om flygfrakt i Sverige kommer tankarna ofta direkt till Stockholm Arlanda Airport, som fungerar som en central nav för både passagerare och gods. Men bortom Arlanda finns det flera andra flygplatser, som Göteborg Landvetter och Malmö Airport, som varje dag hanterar tonvis av frakt, både för inrikes och internationella rutter.

 

Några av Sveriges mest trafikerade flygplatser

 

✔️ Stockholm Arlanda Airport (ARN)

Som Sveriges största flygplats spelar Arlanda en central roll i den nationella och internationella flygfrakten. Med dedikerade fraktterminaler och regelbunden trafik till både europeiska och interkontinentala destinationer, är det en livlig knutpunkt för varor som kommer in och ut ur landet.

✔️ Göteborg Landvetter Airport (GOT)

Landvetter, beläget nära Sveriges näst största stad, Göteborg, hanterar en betydande mängd flygfrakt. Dess närhet till hamnarna i Göteborg gör den särskilt viktig för kombinerade sjö- och luftfraktlösningar.

✔️ Malmö Airport (MMX)

I södra Sverige är Malmö Airport avgörande för frakt mellan Sverige, Danmark och resten av Europa. Dess strategiska läge nära Öresundsbron gör det enkelt att transportera varor till kontinenten.

✔️ Luleå Airport (LLA) och Kiruna Airport (KRN)

I den norra delen av landet spelar dessa flygplatser en kritisk roll, inte bara för passagerartransport, utan också för att frakta varor som fisk, skogsråvara och mineraler till globala marknader.

Internationell flygfrakt från Sverige

Internationell flygfrakt innebär transport av varor via flyg över nationella gränser. Detta transportalternativ har blivit en drivkraft för globalisering, som överbryggar enorma geografiska avstånd på bara några timmar eller dagar, jämfört med sjö- eller vägtransport som ofta kan ta veckor i ledtid.

Utmaningarna är dock många, inklusive de höga kostnaderna för bränsle och drift, vilket innebär att flygfrakt oftast används för högvärdes- eller expressleveranser. Dessutom kräver ökad miljömedvetenhet att branschen även investerar i mer hållbara alternativ, såsom bränsleeffektiva flygplan och alternativa flygbränslen.

Flygfrakt med Sendify

Flygfrakt med Sendify

Behöver du frakta ditt gods med flyg? Vi på Sendify erbjuder skräddarsydda flygtransportlösningar som gör det enkelt att importera och exportera varor till och från Sverige. Vi samarbetar med noggrant utvalda flygtransportörer.
Oavsett om du skickar små paket eller större laster så har vi lösningen för dig.

Förfrågan för flygfrakt

Skicka in en förfrågan för att skicka flygfrakt nedan, vårt team återkommer inom kort med en icke-bindande offert för din flygfrakt.

Boka billig flygfrakt med Sendify Freight

Spara både tid och pengar genom att boka din flygfrakt med Sendifys erfarna fraktförmedling.

 • Kom igång gratis
 • Snabb och personlig service
 • Njut av enkel fraktförmedling
Skicka förfrågan

Vanliga frågor kring flygfrakt i Sverige:

Vilka mått gäller för flygfrakt?

När det kommer till mått för flygfrakt är det värt att tänka på att du alltid betalar för storlek och vikt. Därför kan de vara smart att välja ett annat fraktalternativ såsom sjöfrakt om du ska transportera tyngre gods.

Ska ditt gods transporteras i ett passagerarflygplan så kommer det att finnas specifika mått som gäller för utrymmet, både vad gäller max bredd och max höjd.

Transporteras istället ditt gods med ett fraktflygplan behöver du inte förhålla dig till samma typ av riktlinjer.

 

Vår rekommendation är att använda flygfrakt när du transporterar varor som är dyrare, och mer känsliga, exemplevis elektronik.

 

Behöver du hjälp och rådgivning kring din flygfrakt, tveka inte att skicka in en förfrågan så återkommer vi till dig inom kort.

Från vilka flygplatser kan jag boka flygfrakt?

I Sverige kan du boka flygfrakt från bland annat följande flygplatser:
 • Arlanda (flygfrakt Stockholm)
 • Landvetter (flygfrakt Göteborg)
 • Sturup (flygfrakt Malmö)

Vart kan jag räkna ut flygfrakt pris?

På denna sida kan du skicka in en förfrågan för flygfrakt, därefter återkommer vårt team till dig med en icke-bindande offert inom kort.

Vad menas med flyglogistik?

Flyglogistik innebär att organisera och optimera fraktprocessen för att säkerställa att varor flyttas smidigt och effektivt via lufttransport.

Vad är målet för flygfrakter?

Målet med flygfrakter är att effektivt och pålitligt transportera gods och varor genom luften från en plats till en annan. Att erbjuda en snabb, pålitlig och effektiv transportlösning som uppfyller olika transportbehov, särskilt när det gäller tidskänsliga och värdefulla varor.

Jag vill använda mig av flygfrakt USA Sverige, vad behöver jag tänka på?

Om du ska transportera ditt gods med flyg till USA ifrån Sverige så är det viktigt att ha kunskap om tull- importregler. Här kan du läsa mer om tull USA!