Om Sendify

Företagsfrakt behöver inte vara så svårt

Sendify är ett snabbväxande logtechbolag som erbjuder småföretagare en enkel och kostnadseffektiv fraktlösning så att mindre tid och pengar kan spenderas på logistik och mer på att driva företag. Transportlösningar har tidigare utvecklats för större bolag, vilket har lämnat små och medelstora bolag utan alternativa fraktlösningar anpassade speciellt efter det lilla bolagets logistikflöden, priskänslighet och behov av användarvänliga TMS – ett enormt segment som fallit mellan stolarna. Fram tills nu.

Genom att förena teknologi med logistik erbjuder Sendify, sedan 2015, ett Transport Management System (TMS) som samlar affärskritiska logistikfunktioner i en enda webbaserad plattform. I Sendfiys användarvänliga gränssnitt kan småföretagare enkelt göra sökningar bland fraktlösningar från ledande transportörer.

Algoritmen tar hänsyn till en rad faktorer och presenterar det bästa fraktalternativen direkt utifrån pris och ledtid, och där en parameter som hållbarhet också är en framtida möjlighet. På så vis tas transportörernas expertis att leverera från A till B tillvara samtidigt som prisberäkning, bokning i realtid, fakturahantering och support lämnas åt Sendify. Den aggregerade köpkraften av över 2 000 företag gör att Sendify kan erbjuda konkurrenskraftiga priser, ett kostnadsfritt TMS, tillgång till konkurrenskraftiga fraktavtal samt att småföretagare endast betalar för det som de skickar. Med Sendify behöver företagsfrakt helt enkelt inte vara så svårt.

Med visionen att stärka småföretagare

Idag är Sendifys kontor på Vasagatan i Göteborg en hub för 16 medarbetare som drivs av att utveckla en konservativ bransch. Med visionen att stärka småföretagare genom en smart transportlösning har Sendify uppmärksammats i media och inom techbranschen, inte bara för sin innovativa tjänst utan också för sitt arbete med att leda och inspirera till en inkluderande startupkultur och hållbart bolagsbyggande.