Rallab halverade sitt administrativa arbete i Sendify

2022.06.08
Partihandelsföretaget Rallab spenderade onödigt mycket tid på det administrativa jobbet relaterat till deras logistik och började därav leta efter en ny fraktlösning. Ta del av intervjun med David Landqvist på Rallab som berättar om hur de lyckades halvera sitt administrativa arbete – och spara 15-20% i fraktkostnad på köpet.

Vad säljer Rallab för produkt?

Kort sagt så är Rallab en grossistfirma som specialiserar sig på försäljning av slangar. Våra slangar innefattar bland annat oljeslangar, sugslangar och brandslangar och de används till exempel inom oljeraffinaderier, brunnsborrning och VA-branschen (kommunteknik, slam- och spol samt pumpar). Vi importerar alla slangar till vår anläggning i Kungsbacka utanför Göteborg och har därför främst ett importbehov av skrymmande frakt.

David Landqvist

“Innan vi började frakta med Sendify så kom vi inte ihåg vilken sändning som vi hade fraktat med vilken transportör.” 

Vad hade ni för logistikutmaningar?

Eftersom att vi fraktade med flera olika transportörer så var det ofta svårt att komma ihåg vilken transportör som vi hade fraktat en viss sändning med och även vilket mejl som kom från vilken transportör. Det gjorde att vi spenderade onödigt mycket tid på administrativt jobb, eftersom vi behövde spåra sändningar i flera olika system och svara på flera olika mejl.

Rallab tar emot en leverans av sugslangar.

David Landqvist

“Som ett litet företag så vill du bara att sändningen ska gå från punkt A till B och att ha en nöjd slutkund.”

Hur optimerade ni logistiken i Sendify?

I Sendify så kan vi hantera sändningar från alla fraktbolag i ett system, vilket gör att vi kan fokusera på det som ger ett faktiskt värde för oss. Som ett litet företag så vill du bara att sändningen ska gå från punkt A till B och ha en nöjd slutkund. Kunden bryr sig inte om det står DHL, UPS eller DSV på bilen, de vill bara att sändningen ska komma fram tryggt och på utsatt tid.

David Landqvist

“Sendify erbjuder mycket mer än bara frakt då du alltid har en personlig kontaktperson att få hjälp av.”

Rekommenderar du Sendify till andra?

Helt klart! Sendify erbjuder mycket mer än bara frakt. Det är en enkel plattform som alla på företaget kan använda och du får en personlig kontaktperson, vilket gör att du alltid kan få snabb hjälp när du behöver frakta från ett nytt land eller frakta något nytt. Sedan får vi inte heller glömma att vi tar del av 15-20% lägre fraktpriser i Sendify, och vi får därav pengar över till annat.

Företagslogistik för partihandeln

I Sendify kan du som arbetar inom partihandeln frakta allt från paket till containrar. Ta reda på hur du kan optimera din logistik i ett och samma system i Sendify.

Logistik för partihandeln