Bygg egen integration till Sendify med vårt Open API

Integrera system som Shopify och Fortnox till Sendify Integrera system som Shopify och Fortnox till Sendify
2021.09.10

Hur “bygger” du en egen integration till Sendify? Och hur mycket kostar det egentligen att skräddarsy en automatiserad bokningsprocess?  Ta reda på det och mycket mer i vår intervju med Sendifys logistikexpert Philip Robertsson.

Philip, varför borde företag bygga en egen integration till Sendify?

“Idag ser vi att de flesta av företagen i Sendify spenderar i snitt 32 sekunder på att fylla i mottagarens adressuppgifter när de bokar en sändning. Om du fraktar exempelvis 100 sändningar per månad blir det 3 200 sekunder som du spenderar på att enbart fylla i adressuppgifter, det vill säga närmare en timme per månad. Och då har vi inte ens lagt till tiden som det tar att fylla i andra fraktuppgifter! Med andra ord blir det en hel del onödig tid som företag spenderar på att fylla i fraktuppgifter manuellt, något som du kan slippa genom att bygga en egen integration till Sendify och automatisera din bokningsprocess.”

Vilka företag borde bygga en egen integration till Sendify?

Företag som till exempel använder affärssystemen SAP, Microsoft NAV, JEEVES, Microsoft BC, Pyramid eller GARP, eller vilket affärssystem som helst egentligen, kan bygga en egen integration till Sendify och göra fraktbokningen smidigare! Det vill säga företag som använder ett affärssystem som Sendify ännu inte har integration för. Vidare kan det också vara ett bra alternativ för de företag som vill skräddarsy en automatiserad bokningsprocess, då du får chansen att välja vilka funktioner som ska inkluderas när du bygger din integration, som till exempel hämtning av adressuppgifter.”

Affärssystem som Sendify kommer erbjuda integration för i början av oktober: Fortnox, Visma eEkonomi, Specter, WooCommerce och Shopify.

När kommer det vara möjligt att bygga en egen integration till Sendify?

“Från och med 13 september kan alla företagare i Sendify bygga en helt egen integration till Sendify. I början av oktober kommer det även vara möjligt för företagare i Sendify att endast med ett knapptryck integrera affärssystemen Fortnox, Visma eEkonomi, Specter, WooCommerce och Shopify till Sendify.”

Vad kostar det att bygga en egen integration till Sendify?

“Vad det kostar för ett företag att bygga en egen integration till Sendify beror dels på din fraktvolym, då vi prissätter per order. Vi har skapat förmånliga volympaket från 249 kronor till 629 kronor per månad, beroende på hur mycket du fraktar. Sedan behöver du även betala för de utvecklingskostnader som tillkommer när du bygger din egen integration, som t.ex. att skriva en egen kod för systemet. Om du är osäker på hur mycket det kommer att kosta för dig att bygga en egen integration till Sendify, rekommenderar vi att du kontaktar din IT-konsult.”

Prislista integrationer

Gratis

Volym 1

Volym 2

Offert

Order/ månad

0-25

26-100

101-200

>400

Pris/ månad

0 kr

249 kr

429 kr

Offert

Pris/ år

0 kr

2 988 kr

5 148 kr

Offert