Budfirmor - Allt du behöver veta

Ska du skicka bud med en budfirma? Då är den här sidan rätt för dig. Här går vi igenom de vanligaste funderingarna och vad som är bra att ha koll på innan du ska boka en budbil eller en leverans med en budfirma.

Se ditt fraktpris
from country
Du måste skriva in en godsvikt
se flag image
Please select a country
Du har inte valt godstyp än
Du måste skriva in en godsvikt

Jämför fraktlösningar från:

DHL logo
DSV logo
UPS logo
Fedex logo
TNT logo
Sendify Freight logo
Minst ett av länderna måste vara Sverige. Antingen inrikes, import till Sverige eller export från Sverige.

Budfirmor - Allt du behöver veta

Ska du skicka bud med en budfirma? Då är den här sidan rätt för dig. Här går vi igenom de vanligaste funderingarna och vad som är bra att ha koll på innan du ska boka en budbil eller en leverans med en budfirma.

Se ditt fraktpris
from country
Du måste skriva in en godsvikt
se flag image
Please select a country
Du har inte valt godstyp än
Du måste skriva in en godsvikt

Jämför fraktlösningar från:

DHL logo
DSV logo
UPS logo
Fedex logo
TNT logo
Sendify Freight logo
Minst ett av länderna måste vara Sverige. Antingen inrikes, import till Sverige eller export från Sverige.

Vad är en budfirma? 

En budfirma transporterar kort och gott paket, dokument och varor från en plats till en annan. Avståndet som budbilsfirman transporterar paket kan variera, allt från mellan två adresser i samma stad till transporter via budbilar över stora delar av Sverige. Det finns alltså olika former av  budbilsfirmor som erbjuder olika tjänster som är anpassade för olika behov och typer av varor. 

Du kan exempelvis använda budfirmor för att transportera varor både som privatperson eller företag samt sedan välja mellan olika tjänster, såsom leverans samma dag, leverans nästa dag, internationell frakt, expressleveranser och till och med specialhantering för ömtåliga eller värdefulla föremål. Dagens budfirmor spelar en avgörande roll inom logistikbranschen genom att de underlättar en effektiv och snabb förflyttning av föremål mellan individer, företag och organisationer.

Vad kostar det att skicka paket med en budfirma?

Priset för att frakta varor med en budfirma påverkas av flera olika faktorer. Några faktorer som påverkar budfirma priser är hur stort eller hur många paket som ska transporteras med budfirman, vilket avstånd paketet ska transporteras samt hur fort budfirman ska leverera paketet till mottagaren. Budfirmans pris för transport skiljer sig även mellan olika bolag, städer och tjänster. Det finns både billiga budfirmor och de som är lite större, mer etablerade budfirmor. 

Vilka varor kan jag skicka med en budfirma? 

Du kan skicka alla möjliga typer av varor och produkter med en budfirma. Men det är inte säkert att alla budfirmor kan transportera alla typer av varor. Därför rekommenderar vi att kolla upp med respektive budfirma för att få reda på om just dina varor går att buda med den budfirma du önskar. Eller ännu bättre, använd Sendify’s platform för att få fram olika alternativ och priser för ditt bud! 

Hur lång tid tar det att frakta varor med budfirmor?

Många budfirmor erbjuder olika typer av budtjänster som ofta baseras på hur snabbt ditt bud ska komma fram till mottagaren. Expressbud har de flesta budfirmor som budtjänst, i större städer finns exempelvis även 2-timmarsbud, 5-timmarsbud eller dagbud där budet hämtas och levereras inom samma dag. I Sendify’s plattform kan du se både pris och leveranstid när du ska boka frakt för ditt bud.

Vilka fordon används för frakt via budfirmor?

Budfirmor använder olika typer av transportmedel beroende bland annat på vilken tjänst som har bokats, hur långt varan ska transporteras samt hur snabbt varan ska komma fram. Vanliga transportmedel som används av budfirmorna är cyklar, motorcyklar, skåpbilar, lastbilar. Allra vanligast är de klassiska budbilarna som helt enkelt är en skåpbil som används som en budbil. Ibland använder budfirmor till och med flygplan för att transportera varor, men det är främst budfirmor med en lite större verksamhet som erbjuder denna tjänst för brådskande leveranser.

Kan jag spåra min leverans via budfirman?

De senaste decenniernas tekniska utveckling har givetvis även gynnat budfirmor. Majoriteten av dagens budfirmor har avancerade spårningssystem, online-bokningsplattformar och mobila applikationer som gör det möjligt för kunder att följa sina försändelser i realtid, få aviseringar och schemalägga leveranser efter eget önskemål. Denna integration av teknik har inte bara förbättrat kundupplevelsen utan även ökat den övergripande effektiviteten i budfirmornas verksamhet.

Jämför frakt mellan flera olika transportörer

Skicka dina varor med i genomsnitt 20% lägre fraktpriser, gör en kostnadsfri sökning på din frakt direkt i vår plattform.

Se ditt fraktpris

Vanliga frågor om budfirmor

I vilka städer kan jag använda en budfirma?

Det går att skicka bud med en budfirma över hela Sverige och mellan de flesta städer i Sverige. Vissa budfirmor finns bara i vissa specifika städer, till exempelvis en budfirma i Stockholms innerstad som säkerställa snabba och effektiva leveranser mellan punkt A och B. Det finns lokala budfirmor i många städer runt om i Sverige. Här listar vi några budfirmor i några av Sveriges största städer:

 1. Budfirma Göteborg – Göteborgs Bud AB
 2. Budfirma Malmö – Budakuten Malmö
 3. Budfirma Uppsala – Budcenter Uppsala
 4. Budfirma Västerås – Aros Bud Västerås
 5. Budfirma Helsingborg – Tonys Budbil
 6. Budfirma Karlstad – Budpartner Värmland 
 7. Budfirma Jönköping –  G Claesson Transport

Det finns som sagt olika typer av budfirmor där bolagen är olika stora och erbjuder olika tjänster inom bud och transport. Vill man inte använda sig av en lokal budfirma i sin stad går det även att använda de nationella och globala aktörerna som finns på marknaden.

Här kommer några exempel på stora budfirmor som är aktiva över hela Sverige och vissa även internationellt:

 1. FedEx
 2. Jetpak
 3. Postnord
 4. Bring
 5. DHL

Med Sendify’s fraktförmedlingstjänst kan du enkelt få fram olika fraktalternativ för ditt bud och välja tjänster  mellan de större fraktbolagen. Det är helt gratis att skapa ett konto och du kan komma igång att boka din frakt redan idag!

Vilka budfirmor finns i Stockholm?

I Stockholm finns det av naturliga skäl många olika budfirmor att välja mellan när du som privatperson eller företag ska skicka bud i Stockholm. Budfirmorna i Stockholm erbjuder olika budtjänster och logistiklösningar. Här listar vi några exempel på olika budfirmor Stockholm:

 1. PEX Bud Stockholm – Postnords lokala budtjänst i Stockholm. 
 2. Lillebil / Lillebud – Budbilar för bud i Stockholm.
 3. BudExpress Mälardalen – Budfirma för Stockholm och hela Mälardalen.
 4. Velove Stockholm – Budfirma med lastcyklar i Stockholm.
 5. Carrier – Budfirma i Stockholm.
 6. Budwheels – Budfirma i Stockholm för bud och transport.