Sendify vs Schenker

Du har glömt att välja ett land i listan
Du har glömt att välja ett land i listan
Du har inte valt godstyp än
Du måste skriva in en godsvikt
Minst ett av länderna måste vara Sverige. Antingen inrikes, import till Sverige eller export från Sverige.

Schenker är alltid det rätta fraktalternativet...eller?

Om du alltid har fraktat med Schenker utan att jämföra ditt fraktavtal med andra fraktalternativ där ute, är det dags att göra det nu. Sendify jämför nämligen fraktavtal från DHL, UPS, TNT och DSV och tar fram det bästa fraktalternativet för din sändning – oberoende av fraktbolag. Och vet du vad? Alla tillägg är inkluderade i ditt fraktpris när du fraktar med Sendify, för att du ska kunna se slutpriset direkt.

Registrera dig gratis och se ditt fraktpris

Varför ska jag välja Sendify framför Schenker?

Schenker är ett av de ledande fraktbolagen i Sverige och de kan hjälpa dig som företagare att skicka de mesta typer av sändningar för ett bra pris. Därför väljer många företagare att frakta med Schenker när ett fraktbehov uppstår, men betyder det att Schenker är det rätta fraktalternativet för alla företagare? 

Idag väljer 6 000 företagare att frakta med de ledande fraktbolagen DHL, UPS, TNT och DSV genom Sendify. Varför? För att du enkelt kan jämföra fraktpriser mellan de olika fraktbolagen i Sendify, och därmed säkerställa att du inte bara hittar ett bra fraktpris för din sändning, utan att du hittar det bästa fraktpriset för din sändning. Alla tilläggskostnader är inkluderade i fraktpriset när du bokar frakt med Sendify, för att du ska kunna se slutpriset direkt. Så, vänta inte på en offert från Schenker i två dagar (om du har tur), utan registrera ett kostnadsfritt konto och boka din frakt direkt med Sendify på två minuter!

Vad är fördelarna och nackdelarna med Schenker?

Som företagare kan du skicka både små och stora sändningar med Schenker till alla världens hörn. Schenker har därför ett fraktalternativ för de flesta typer av fraktbehov, vilket gör att du med största sannolikhet kommer att hitta ett fraktalternativ för din sändning. Om du behöver hjälp med lagerhantering kan Schenker dessutom hjälpa dig med det, vilket gör att de erbjuder dig en helhetslösning för din logistik.

Vad som kan vara bra att tänka på innan du bokar frakt med Schenker, är att du måste teckna ett fraktavtal hos Schenker för att få frakta mer än 10 gånger per månad. Nackdelen med att teckna ett fraktavtal hos Schenker, eller hos något annat fraktbolag för den delen, är att det tar onödigt lång tid. Först behöver du vänta på en offert från Schenker i två dagar, för att sedan ingå i långa förhandlingar om fraktavtalet. Allt som oftast är det du som företagare som slutar upp som förlorare i dessa förhandlingar, då du inte skickar tillräckligt stora volymer eller tillräckligt ofta för att få ett bra fraktpris.

Vad är fördelarna och nackdelarna med Sendify?

När du fraktar med Sendify behöver du inte teckna ett stort fraktavtal, utan du kan jämföra och välja mellan olika fraktavtal från fraktbolagen DHL, UPS, TNT och DSV. Du kan alltså skicka hur mycket du vill, med vilket fraktbolag du vill, och samla alla dina frakter på en och samma samlingsfaktura. Alla spårbara tilläggsavgifter är inkluderade i det fraktpris du ser när du bokar frakt i Sendify, vilket gör att du ser slutpriset för din sändning direkt. Och vet du vad det bästa med Sendify är? Det tar bara två minuter för dig att boka din sändning i Sendify, då vi redan har förhandlat fram riktigt bra fraktavtal åt dig. 

Genom att boka frakt med Sendify får jag tid över till att göra annat som hör mitt företag till.

Vad som kan vara bra att tänka på innan du bokar frakt med Sendify, är att du än så länge inte kan skicka farligt gods genom fraktbokningstjänsten. Om du behöver skicka farligt gods, är det därför i nuläget bättre att frakta med Schenker. Är du osäker på om din sändning räknas som farligt gods? Ingen fara! Läs vår artikel om farligt gods, eller kontakta Sendify för råd och vägledning. Med betyget 4,4/5 i kundomdömen, kan du vara trygg med vetskapen att vi hjälper dig med det mesta!

Registrera ett kostnadsfritt konto för ditt företag och boka din frakt med Sendify redan idag. Över 8 000 företag har redan testat!

Registrera dig gratis och se ditt fraktpris