Sendify

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Läs mer

Exportera till Tyskland – Sveriges främsta exportmarknad

Har det blivit dags att exportera till Tyskland? Över 8 000 företagare fraktar idag med Sendify och många av dem exporterar till Tyskland, vilken är Sveriges viktigaste marknad vid export av varor. Registrera dig kostnadsfritt idag och exportera din vara till Tyskland!

Registrera dig gratis och se ditt fraktpris

Hur exporterar jag till Tyskland?

Hur går jag tillväga för att hitta en fraktlösning för min export till Tyskland? Det skall du snart få svar på! Här har vi samlat några frågor som kan vara bra att fundera över innan du exporterar till Tyskland:

 

1. Hur mycket tid är jag villig att spendera på att förhandla priser med fraktbolagen? Har jag tillräckligt med volymer för att få ett billigt fraktpris?
Att boka din export till Tyskland direkt med ett fraktbolag kan vara ett bra alternativ…om du har tid över. Du behöver nämligen förhandla med fraktbolaget för att få ett bra fraktpris, dessutom behöver du kontakta flera fraktbolag för att få en bra prisbild av vad din export faktiskt kostar. Som ett litet eller medelstort företag är det dock svårt för dig att få ett bra fraktpris från ett fraktbolag överhuvudtaget. Detta då små och medelstora företag oftast inte har tillräckligt stora fraktvolymer att förhandla med.

Om du istället använder Sendifys fraktbokningstjänst behöver du inte vänta ett par dagar utan du kan boka din export till Tyskland redan idag. Vi har färdigförhandlade fraktavtal för små-till medelstora företag med de ledande transportörerna DHL, DSV, UPS, TNT och FedEx som du kan skicka både paket, pall, styckegods och partigods med. Och vet du vad det bästa med Sendify är?

Drum roll…

Sendifys fraktbokningstjänst är till för det lilla och medelstora bolaget vilket betyder att du kan få ett billigt fraktpris hos oss trots att du inte har stora fraktvolymer. Eftersom att 8 000 företagare skickar med Sendify idag, har vi kunnat förhandla fram bra fraktpriser hos de stora fraktbolagen för dig. Är du nyfiken på att se vilket fraktpris du kan få för din export till Tyskland? Registrera ett kostnadsfritt konto och beräkna priset för din sändning!


2. Är ett billigt fraktpris viktigt? Eller en snabb ledtid?

Vad som är viktigt för ditt företag vet du nog bäst själv, men i regel är billiga fraktpriser och snabba ledtider viktiga för de flesta företag. Vill du spendera så lite pengar som möjligt på din frakt, men bryr dig mindre om hur lång tid det tar, är billiga fraktpriser något du ska prioritera. Har du istället tidskritiska sändningar som helst skulle ha levererats idag, är frakt med snabba ledtider något för dig.

Med Sendify kan du enkelt sortera fraktalternativ efter ”billigast pris” och ”snabbast ledtid”, vilket gör att du får upp de fraktalternativ som passar dig och dina behov bäst. Sendify erbjuder både tids- och prisvärda fraktavtal som du kan boka med redan idag.


3. Vilket fraktbolag är bäst för min export? Vem är bäst på paket? Pall?

Vilket fraktbolag som är bäst för din export beror helt och hållet på vad och var du exporterar. Med Sendify kan du exportera de flesta typer av varor, med undantag från bland annat alkohol, och nästan till alla världens länder. Men eftersom att Sendify inte är ett fraktbolag, utan en fraktbokningstjänst, tänkte vi berätta vilka av de fraktbolag som Sendify har avtal med, som är bäst på att skicka pall och paket till Tyskland.

Paket – DHL, UPS och TNT

Pall – DHL, DSV och TNT

Hur mycket kostar det att exportera till Tyskland?

Hur mycket det kostar att frakta till Tyskland beror på vad du skickar och var i Tyskland du skickar. Det pris som du får upp i Sendifys fraktbokningstjänst inkluderar alla spårbara tillägg som kan tillkomma vid export av varor. Det finns därmed inga dolda kostnader i Sendifys fraktbokningstjänst. Smart, eller hur?

Här är några av Sendifys prisexempel på export från Sverige till Tyskland.

5 kg 170 SEK, 2 arbetsdagar

10 kg 180 SEK, 2 arbetsdagar

15 kg 226 SEK, 2 arbetsdagar

Vilka regler gäller för export till Tyskland?

Tull
Eftersom att Tyskland är medlem i EU behöver du i regel inte betala tull när du exporterar eller importerar varor till Tyskland. Det finns dock ett undantag till regeln vilket är när du exporterar vissa varor som till exempel läkemedel, alkohol och tobak. Är du osäker på om din vara är befriad från att betala tull? Gå in på det tyska Tullverkets hemsida.

Fraktsedel

Trots att du i de flesta fall inte behöver betala tull när du fraktar till Tyskland, behöver du alltid bifoga en fraktsedel och en beskrivning om vad din sändning innehåller. I fraktsedeln behöver du ange information om sändaren, mottagaren och godsets vikt, längd och bredd. När du ska beskriva vad sändningen innehåller ska du beskriva godset och då så specifikt som möjligt.

Har det blivit dags att fylla i fraktsedeln? Har du några funderingar kring hur du ska fylla i fraktsedeln kan du kontakta oss i chatten eller på telefon!

Lär känna din kund i Tyskland

Tyska kunder har höga krav på frakt. Vad betyder det för dig? Jo, det betyder att en billig och snabb frakt är viktigt. Dessutom är de vana vid att kunna välja mellan olika fraktalternativ och att kunna spåra sin sändning.

Med Sendifys fraktbokningstjänst har du möjlighet till att tillmötesgå den tyska kundens krav på frakt. Varför? Sendify erbjuder både billig och snabb frakt. Fraktbokningstjänsten gör det möjligt för dig att välja mellan olika fraktalternativ och sortera mellan fraktpris och ledtid. Efter att du har bokat din export till Tyskland med Sendify kan du spåra sändningen i samma system som du bokade.

Är du redo för att slå två flugor i en smäll? Boka din export till Tyskland med Sendify och spara tid och pengar, för både ditt företag och din kund.

Har det blivit dags att börja exportera till Tyskland? Med Sendify kommer du igång snabbt och du sköter all din export på ett och samma ställe.

Registrera dig gratis och se ditt fraktpris