Export till Tyskland

Förenkla din logistik med Sendify

TA-system

Jämför, boka och spåra din frakt

Fraktavtal

Över 20 fraktavtal med 5 transportörer

Logistiksupport

Vi finns på chat och telefon för dig

Kostnadsfritt

Betala bara för det du skickar

Export söderut, till Tyskland

Tyskland är Sveriges största och viktigaste handelspartner. Medlemskapet i EU gör export till Tyskland enkelt. Med ett bra fraktavtal får du dessutom bättre priser.

Registrera dig gratis och se ditt fraktpris

Börja med export till Tyskland

Funderar du på att starta ett företag i Tyskland inom till exempel detaljhandeln eller att börja med export till Tyskland är det viktigt att veta att de tyska konsumenterna är kräsna när det kommer till service, vill ha låga priser, en hög kvalitet med en snabb och enkel köpprocess. Det är vanligt att kunna välja leveransalternativ och påverka sändningstid och leveranssätt utan att behöva betala extra för den servicen. Det är också viktigt för tyska kunder att kunna spåra försändelser vilket gör Sendify till en bra samarbetspartner för export till Tyskland.

Världens fjärde största ekonomi

Tyskland har med sin stabila tillväxt under 2010-talet blivit en ekonomi att se upp till när många andra länder dras med växande skulder och andra ekonomiska problem. Landet är världens fjärde största ekonomi och är kanske mest kända för sina höga kvalitet inom bil- och tillverkningsindustrin. Tyskland är Sveriges allra största och viktigaste handelspartner med ett mycket stort utbyte av varor och tjänster. Tyskland står för cirka 10% av all sveriges export och 18% av Sveriges sammanlagda import, 1900 svenska dotterbolag är etablerade i Tyskland och ungefär 1300 tyska bolag är etablerade i Sverige.

De klassiska tyska exportvarorna är bilar, fabriksutrustning, kemiska produkter, hushållsmaskiner och elektronik. De varorna som Tyskland importerar är bland annat fordon, olja, textil, livsmedel och maskiner. Tyskland är även Europas tredje största detaljhandelsmarknad med en stabil tillväxt. Även om Tyskland ligger inom EU finns regler för att importera från Tyskland, export och tull och tullfaktura som måste efterföljas. Läs mer om detta på Tullverkets hemsida.

Export till Tyskland med Sendify

Sendify erbjuder en kostnadsfri frakttjänst som gör att ditt företag enkelt kan sköta exporten till Tyskland, samt får verktygen för att administrera all företagsfrakt i samma system. Sendify automatiserar dina logistikprocesser och ger dig möjligheten att jämföra, skicka paket till Tyskland och spåra försändelser med några av världens största transportörer. Du kan använda Sendify så länge du skickar till, från eller inom Sverige. Dessutom får ditt företag tillgång till våra fraktavtal med DHL, DSV, FedEx, TNT och UPS utan några dolda avgifter eller kostnader.

Har det blivit dags att börja exportera till Tyskland? Med Sendify kommer du igång snabbt och du sköter all din export på ett och samma ställe.

Registrera dig gratis och se ditt fraktpris