Sendify

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Läs mer

Nya exportpriser: i år sparar det här företaget 131 054 SEK

2021.07.05

Export behöver inte vara varken kostsamt eller svårt. Med Sendifys nya fraktpriser för 2019, kommer det här företaget att spara minst 131 054 SEK.

Export behöver inte vara varken kostsamt eller svårt

Många småföretagare upplever att export är svårt. Anledningen är ofta att den nuvarande fraktlösning är allt för komplicerad, eller att man saknar fraktavtal till det land man vill skicka till, vilket resulterar i dyra fraktkostnader. Dessutom upplever många småföretagare att man inte får den hjälp man faktiskt behöver när man vill skicka till en ny marknad. Istället tvingas man sitta i långa telefonköer för att lyckas få tag på transportören, vilket tar onödig tid från den dagliga verksamheten. Design by Scandinavian Metal AB är företaget som tröttnade på transportbranschens sätt att bemöta sina kunder. 2017 hittade företaget Sendify och idag når företaget marknader i hela Europa.

Ett fraktbehov utanför
Sveriges gränser

Design by Scandinavian Metal AB är ett svenskt företag som specialiserat på fordonstillbehör av hög kvalité. Företaget riktar sig främst till företag och har idag kunder i flera länder inom Europa. Företaget skickar dagligen sändningar, vilket sätter press på både bokningstid, kostnader och leveranskvalitet. Företaget har också export till flera länder inom Europa.

DSM var missnöjd med
sin tidigare fraktlösning

Idén om att hitta en ny fraktpartner väcktes ur det missnöje DSMs VD Jim Rautiainen upplevde från den dåvarande fraktlösningen.

Jim tampades med

 • Svårigheten att veta vilken fraktprodukt som passar bäst till vilken frakt
 • Transportörernas föråldrade bokningssystem
 • Bristande kundsupport
 • Dyra fraktpriser, där tillägg oftast inte var medräknade

Tyvärr är detta en verklighet för många småföretagare som Jim.

Lösningen blev Sendify

DSM behövde en fraktlösning som kunde förenkla företagets fraktflöden, sänka kostnaderna och säkra leveranskvalitén. En googling bort hittade Jim Sendify:

“Sendify var ett nytt namn för mig. Namnet tyckte jag var lite catchy, det finns ju många företag som slutar på -ify idag, typ Spotify”

På Sendifys hemsida förstod Jim att han skulle slippa jämföra fraktalternativ. Istället skulle Sendify automatiskt ta fram den bästa fraktlösningen, från världens ledande transportörer, direkt i tjänsten. Han skulle inte längre behöva begränsa sig till de avtal han då använde sig av, utan smidigt kunna välja transportörer, i ett system, som dessutom var gjort för småföretagare som han själv. Trots ett stark första intryck undrade Jim hur tjänsten rent praktiskt skulle fungera för hans bolag:

“Jag var skeptisk till konceptet och tänkte ‘hur kan det här fungera egentligen’. Då det var gratis att registrera ett konto gjorde jag dock det och tillsammans med er säljare Philip gick vi igenom tjänsten. Det visade sig vara väldigt smidigt att boka frakten och jag tänkte att ‘om det här funkar så kommer det att bli en riktigt bra lösning för oss’.

Och visst fungerade det. Idag är Sendify DSMs fraktlösning och en av Sendifys mest nöjda kunder. Med frakter både inrikes och utrikes har DSM vågat ta steget att satsa internationellt.

Med Sendify exporterar
småföretagare säkert till
hela världen

Med Sendify kan småföretagare som Jim känna sig trygga att expandera till nya marknader och skicka till destinationer i hela världen. Sendifys kundsupport finns alltid där för att hjälpa dig, så att du kan spara tid och pengar.

“Sendify är en väldigt smart transportlösning och fungerar idag som en helhetslösning för våra frakter”

Med Sendify kan du skicka både pall och paket internationellt, till både B2B och B2C. Du har alltid fri upphämtning och full spårbarhet i Sendifys funktion ‘Track and Trace’.

Vad kostar det att börja
sälja internationellt?

Varje bokning och sökning som görs i Sendify hjälper oss och våra transportörer att förstå vilket fraktbehov som finns, vilket förstärker vår position i förhandlingen om bättre fraktavtal. I år har detta resulterat i en helt ny prisbild för de företag som väljer att boka sin företagsfrakt genom Sendify, både inrikes och utrikes.

Inom EU är det dessutom fritt att både importera och exportera och du slipper oroa dig för tullfakturor. Detta innebär att du som företag har möjlighet att enkelt hitta nya marknader, utan krångel och extra kostnader. Några undantag är dock Norge, Schweiz och Malta.

Genom att skicka med Sendify sparar Jim pengar på varje frakt. Dessutom får Jim tillgång till fraktalternativ som han inte hade innan, vilket säkrar rätt fraktalternativ till rätt sändning. Det är till exempel väldigt lätt att använda DHL pall när man vill skicka en pall, men sanningen är att beroende på storlek, destination och om den är stapelbar eller inte, så är olika DHL produkter olika bra. Genom att använda Sendify elimineras risken att boka med fel transportör och fraktprodukt, vilket sparar dig onödigt höga fraktkostnader och säkrar kvaliteten.

Exempel på Sendifys nya priser till Europa

Exempel export pall:

 • Tyskland: 500 kg från 1 502 SEK.
 • Frankrike: 500 kg från 1 213 SEK. (Tidigare från 1 619 SEK)
 • Nederländerna: 500 kg från 1 303 SEK. (Tidigare från 2 419 SEK)

Exempel export paket:

 • Norge: 10 kg från 170 SEK. (Tidigare från 501 SEK)
 • Finland: 10 kg från 139 SEK. (Tidigare från 296 SEK)
 • Storbritannien: 10 kg från 142 SEK. (Tidigare från 398 SEK)
 • Tyskland: 10 kg från 142 SEK. (Tidigare från 398 SEK)
 • Danmark: 10 kg från 139 SEK. (Tidigare från 296 SEK)

För att börja sälja internationellt är det bara att göra en sökning i Sendify, till den marknad som ditt företag vill nå. Med Sendifys nya fraktpriser är vi övertygade om att du kommer att se att NU är tiden att våga börja sälja dina varor utomlands. Funderingar? Kontakta våra duktiga logistikagenter och få svar på alla dina funderingar kring att exportera med Sendify.

Kontakta oss gärna via chatten eller på telefon: 010-330 30 70