Skicka paket
utan tilläggsavgifter på hemmaplan

Att skicka paket på hemmaplan, inom Sverige, med ett fraktbolag kan vara en kostsam historia, framförallt om du skickar paket till storstäderna Göteborg och Stockholm eller mindre avlägsna orter som Gotland. Men det finns ett mindre kostsamt fraktalternativ, som tar ditt paket från Haparanda i norr, till Ystad i söder, utan massa tilläggsavgifter. 

Lilla landet lagom, eller landet med tilläggsavgifter?

Om du har skickat paket med ett fraktbolag till eller från en storstad eller mindre ort i Sverige vet du bättre än någon annan att tilläggsavgifter har en tendens att dyka upp på fakturan. 

Tilläggsavgifter som storstads- eller udda ortstillägg är tyvärr ganska vanligt vid inrikesfrakt i Sverige, då fraktförutsättningarna varierar kraftigt beroende på vart i Sverige du fraktar. Anledningen? Sverige är ett väldigt avlångt land (157 mil för att vara exakt) vilket gör att det kostar mer för dig att skicka paket till avlägsna orter där fraktbolagen har sämre täckning. 

För dig som fraktar till eller från storstäder, som Stockholm, och mer avlägsna orter som Gotland, kan det därför vara näst intill omöjligt att ge din kund slutpriset för frakten direkt. 

Varför? Fraktbolagen inkluderar inte tilläggsavgifter som storstads- och ortstillägg i ditt fraktpris vilket gör att du först måste invänta fakturan för att ge din kund slutpriset för frakten. 

“Om en kund frågar om slutpriset vill vi kunna ge dem det direkt. Annars kan inte kunden bestämma om han eller hon ska lägga en beställning eller ej.”

Slopa tilläggsavgifterna vid inrikesfrakt med Sendify

Tilläggsavgifterna som ofta tillkommer vid inrikesfrakt inom Sverige har alltså en förmåga att ställa till det för dig och din kund, men det finns en lösning som gör att du kan ge kunden slutpriset för frakten direkt. 

När du skickar paket inrikes i Sendify är alla spårbara tillägg inkluderade i ditt fraktpris, vilket gör att fraktpriset du ser när du bokar frakt är samma som det fraktpris du sedan ser på fakturan (om du har fyllt i rätt uppgifter för ditt pakets mått och vikt). 

Storstads- eller udda ortstillägg är endast två av alla spårbara tilläggsavgifter som inkluderas i ditt fraktpris vid inrikesfrakt med Sendify, och du kan därmed slopa ett flertal tillägg inför nästa inrikesfrakt med Sendify. 

“Vi gjorde några testbokningar och såg att fraktpriset som vi såg när vi bokade var samma som fraktpriset vi fick på fakturan.”

Från Haparanda i norr, till Ystad i söder med Sendify

Eftersom att fraktbolagen har olika bra täckning inom Sverige kan leveranstiden variera ganska kraftigt, från 1-6 dagar, och därför kan du alltid boka din frakt med expressfrakt i Sendify. 

Därmed kan du få ditt paket levererat inom en arbetsdag till alla orter i Sverige med Sendify, oavsett om du skickar paket från Haparanda i norr till Ystad i söder, eller från Göteborg i väst till Stockholm i öst. 

Är ditt paket inte tidskritiskt? Då kan du utöver expressfrakt även få riktigt billig ekonomifrakt i Sendify och skicka ett inrikespaket på 15 kg från endast 102 SEK, vilket gör att du kan välja fraktalternativ utefter ditt fraktbehov. 

“Med Sendify ville jag ha flera olika fraktalternativ att välja mellan. Ibland är det akuta leveranstider, ibland inte, och då kan jag välja ett billigare alternativ.”

Förenkla (och förbättra) inrikesfrakten för din kund

Med Sendify kan du alltså skicka paket inrikes inom Sverige och undgå otrevliga tillägg på fakturan och därmed ge din kund slutpriset för frakten direkt. 

För dig som ofta skickar paket till städer där storstads- och udda ortstillägg tillkommer kan det vara extra värdefullt att boka frakt med ett fraktpris där dessa tillägg ingår i det pris du ser när du bokar frakt. 

Psst…Kom ihåg att icke-spårbara tillägg kan uppkomma under transporten. Den vanligaste anledningen till det är att du har angett fel adressuppgifter eller dimensioner för ditt paket, och det är därför bra att alltid dubbelkolla de uppgifterna som du fyller i. 

Så nästa gång du vill skicka paket utan att få tilläggsavgifter på fakturan, eller helt enkelt bara vill skicka paket billigare eller snabbare inom Sverige, kan du logga in på ditt företagskonto i Sendify och boka din frakt.