Sendify

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Läs mer

Skicka paket utan tilläggsavgifter på hemmaplan

2021.02.03

Första gången jag testade att skicka pall inrikes insåg jag att det inte var det enklaste. Halvpallar, helpallar och kraftigt varierande ledtider fick mig att förstå att även den mest rutinerade fraktpersonen kunde skaka på huvudet av att skicka pall inrikes. Därför tänkte jag hjälpa dig att välja rätt bland alla halvpallar och ledtider där ute, så att du pallar att skicka pall inrikes i Sverige.

Pallar du ens skicka pall inrikes?

Att jämföra fraktprodukter är alltid ett måste för att hitta det billigaste fraktalternativet för din frakt, men när du skickar tyngre gods på pall är det (om möjligt) ännu viktigare att jämföra olika fraktprodukter.

Det är nämligen inte alltid billigast att skicka tyngre gods på pall, utan ibland kan det faktiskt vara billigare att skicka ditt gods som flera paket istället (ja, du läste rätt). Det här gör att du måste jämföra fraktprodukter för pall OCH paket. Pju.

Jobbigt? Skickar du pall inrikes i Sverige räcker det tyvärr inte heller att jämföra olika fraktprodukter för pall eller paket, utan du måste även jämföra olika ledtider då leveranstiden kan variera kraftigt i avlånga Sverige.

Att skicka pall inrikes i Sverige innebär alltså en hel del jämförelse av fraktprodukter (om du vill skicka pall så billigt och snabbt som möjligt) vilket, helt ärligt, inte är sådär jättekul. Så pallar du ens skicka pall inrikes? Ja, med rätt fraktprodukt och rätt fraktlösning.

Pallprodukterna att checka in inrikes

Fraktprodukterna som du kan skicka tyngre gods inrikes med är halvpall, helpall och paket (om du paketerar godset som ett paket istället). Vilken av dessa fraktprodukter som du bör välja beror dels på ditt gods mått och vikt, och dels på hur snabbt du vill att din pall ska levereras inom Sverige.

Att skicka flera paket istället för en pall kan vara ett bra alternativ när ditt gods är tillräckligt lätt för att skickas som paket, medan halvpall kan vara ett bra alternativ när ditt gods är för tungt för att skickas som paket men för lätt för att skickas som helpall.

Här nedan kan du jämföra prisexempel och maxvikt för paket, halvpall och helpall i Sendify:

Flera paket (max 70 kg per paket) som sammanlagt väger 100 kg kostar 303 SEK om de skickas som paket och 408 SEK om de skickas som halvpall genom Sendify.

Halvpall (max 400 kg per halvpall) som sammanlagt väger 200 kg kan du frakta inrikes inom Sverige från 349 SEK genom Sendify.

Helpall (max 1 200 kg per helpall) som sammanlagt väger 800 kg kan du frakta inrikes inom Sverige från 607 SEK genom Sendify.

Att skicka pall inrikes inom Sverige, med samtliga fraktprodukter, innebär som sagt även olika långa leveranstider beroende på vart i Sverige du fraktar. Mellersta och södra Sverige har i regel snabbare leveranstider än norra Sverige, och ibland kan expressfrakt därför bli relevant.

Orättvist för dig som fraktar till eller från norra Sverige? Lugn! I Sendify kan du alltid skicka pall med expressfrakt utan att kompromissa för mycket med fraktpriset. Din pall levereras en arbetsdag efter upphämtning med DHL Pall eller TNT Express.

Du pallar skicka mer pall inrikes med Sendify!

Genom att jämföra och välja rätt fraktprodukt för din pall kan du alltså skicka pall både billigt och snabbt inrikes inom Sverige, vilket gör att du sparar både tid och pengar.

I Sendify kan du jämföra flera olika fraktprodukter inför varje sändning och välja mellan billigast eller snabbast frakt (bara så du vet), och därmed kan du alltid skicka med den billigaste, eller snabbaste, fraktprodukten för din pall genom Sendify.

Så det här med att skicka pall inrikes behöver kanske inte vara så jobbigt, ändå? Med Sendify kan det till och med vara enkelt, vilket gör att du kanske pallar skicka pall inrikes i Sverige. Eller vad säger du?

”I Sendify kan mitt företag jämföra olika fraktprodukter direkt, vilket gör att jag sparar pengar och framförallt tid.”