Sendify

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Läs mer

Företag slutade jämföra fraktpriser på egen hand redan 2016

2020.12.02

Tänk att företagare år 2020 fortfarande väntar två veckor på en offert från ett fraktbolag, för att sedan jämföra fraktpriser mellan olika fraktbolag på egen hand. Det måste ju finnas en enklare och snabbare lösning för att jämföra fraktpriser mellan olika fraktbolag? Om du frågar de småföretagare som vi har pratat med, så finns det faktiskt en enklare och snabbare lösning, som många företagare började använda redan 2016.

Ingen småföretagare vinner på att jämföra
fraktpriser på egen hand

De allra flesta småföretagare vill jämföra fraktpriser mellan olika fraktbolag för att veta om de kan få ett bättre fraktpris hos ett annat fraktbolag eller fraktbokningstjänst. Många undrar: “Har jag verkligen det bästa tänkbara fraktpriset som finns där ute, eller kan jag få ett lägre fraktpris?”. Utifrån våra samtal med småföretagare har det dock uppdagats att det är väldigt svårt och tidskrävande att, på egen hand, jämföra fraktpriser mellan olika fraktbolag:

“Det tog alldeles för lång tid att jämföra fraktpriser mellan fraktbolagen på egen hand. Jag ville jämföra fraktpriser och ledtider för varje sändning då vissa sändningar har akuta leveranstider, och då vill jag kunna jämföra och välja det fraktalternativ som passar för den specifika sändningen.” 

Ofta behöver företag nämligen vänta på en offert från ett fraktbolag i flera dagar, eller veckor, innan de ens kan börja jämföra fraktpriserna. Det här resulterar i att det är omöjligt för dem att jämföra fraktpriser för varje sändning, då det helt enkelt tar för lång tid och är för krångligt att göra på egen hand.

Vissa småföretagare slutade jämföra fraktpriser på egen hand redan 2016

Det är alltså väldigt tidskrävande att jämföra fraktpriser mellan olika fraktbolag på egen hand, men om du låter ett system jämföra fraktpriserna åt dig, kan du jämföra fraktpriser både enkelt och snabbt. I Sendifys fraktbokningssystem kan du jämföra fraktpriser från flera olika ledande fraktbolag, som DHL, UPS, TNT och DSV och på endast två minuter. Du fyller bara i måtten, vikten och destinationen för din frakt. Fraktpriserna i Sendify är redan färdigförhandlade, vilket gör att du slipper vänta i flera dagar eller veckor på en offert för att sedan börja jämföra fraktpriserna. Sedan Sendifys start, 2016, har prisjämförelsen hjälpt över 6 000 företagare att hitta det billigaste fraktpriset för deras frakt genom Sendify:

“Jag hade ett fraktavtal med Schenker och DSV, men när jag jämförde fraktpriserna i Sendify såg jag att jag fick ännu bättre fraktpriser med DSV genom Sendify.”

Jämför fraktpriser från DHL, UPS, TNT och DSV på endast två minuter

För småföretagare finns det alltså bara fördelar med att jämföra fraktpriser mellan olika fraktbolag, så länge du kan göra det enkelt och snabbt. Om du också vill jämföra fraktpriser för att se om du kan få ett bättre fraktpris, kan du därför med fördel göra det i Sendify. Registrera ett kostnadsfritt konto och gör en prissökning för att jämföra fraktpriser från DHL, UPS, TNT och DSV på endast två minuter. För visst vore det snopet om andra småföretagare sparar tid och pengar genom att jämföra fraktpriser och boka frakt i Sendify, och inte du?

“Genom att kunna jämföra fraktpriser direkt i Sendify sparar jag mycket tid, och det gör även att jag hittar det billigaste fraktpriset.”