Sendify

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Läs mer

Därför skickar Zeo Concept pall med Sendify

2020.07.23

Företaget Zeo Concept var vana vid att spendera mycket tid på att fylla i ordrar och tolka svåra fakturor från fraktbolagen. Men sedan hittade de en enklare lösning för att skicka pall – i en digital fraktbokningstjänst.

Tilläggsavgifter: En kostsam affär

Zeo Concept började år 2009 att leverera ett egentillverkat djurfoder till djurparker runt om i Sverige och utomlands. Vad som både då och nu skiljde Zeo Concepts djurfoder från andra foder, är att det innehåller en mineral som hjälper till att hålla djuren friska. Ganska coolt, eller hur?

För Zeo Concept var det dock inte alltid helt enkelt att leverera djurfoder till olika djurparker runt om i världen. Oftast skickade dem djurfodret på pall med Schenker, men det tog onödigt lång tid för Oscar, VD på Zeo Concept, att boka frakt med dem och priset blev oftast högre än sagt:

“Jag satt själv och fyllde i alla ordrar för Schenker manuellt, vilket tog tid. När fakturan kom hade de lagt till en massa tilläggsavgifter som man inte fattar.”

Logistiken blev enkel med Sendify

När Zeo Concept började skicka pall med hjälp av Sendify, behövde inte Oscar spendera lika mycket tid på att boka frakt. Det var enklare att fylla i uppgifterna för de olika ordrarna, och de kunde även spara ordrar som de skickade kontinuerligt.

Dessutom kunde Oscar sortera efter billigast pris och snabbast ledtid när han bokade frakt med Sendify, vilket var smidigt eftersom Zeo Concept ofta skickar tidskritiska pallar till sina kunder.

När fakturan kom var det en och samma faktura för alla sändningar, vilket gjorde att de fick alla kostnader på ett och samma ställe. Eftersom att alla spårbara tilläggskostnader var inkluderade i fraktpriset, fick de inte heller en högre fraktkostnad än beräknat.

Zeo Concept sparar tid och har fått nöjda kunder

Idag sparar Zeo Concept tid på att skicka pall med Sendify, då dem inte behöver spendera onödigt mycket tid på att fylla i ordrar och tolka fakturor. Alla på företaget har tillgång till deras företagskonto på Sendifys hemsida, och kan därför enkelt boka och skicka pall på egen hand:

“Det är bara en hemsida, du skriver in uppgifterna för din vara, bokar och sen kommer transportören och hämtar pallen.”

Men Oscar betonar också att de inte bara använder Sendify för företagets skull, utan det är också för deras kunder. Eftersom att de spårbara tilläggskostnaderna redan är inkluderade i fraktpriset, kan kunden se vad sin frakt kommer att kosta redan från början.

Dessutom kan Zeo Concept, tack vare spårningsfunktionen i Sendifys system, skicka iväg en spårningslänk till kunden så att de kan se när pallen kommer att levereras.

Sendify är alltså framförallt en enklare fraktlösning för företaget Zeo Concept, men det gynnar också deras kunder. När jag frågade Oscar varför han tror att småföretagare använder Sendifys tjänst, svarade han:

“Enkelheten. 99% av fallen tror jag att småföretagare använder Sendify för att det är en enkel och smidig lösning.”

Om det tar mer än två minuter för dig att boka frakt med din nuvarande fraktlösning, använder du inte ett enkelt fraktalternativ. Med Sendify är det enkelt att boka frakt, just för att du ska få tid över till annat.