Sendify

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Läs mer

Bemästra din frakt inom EU med dessa 3 tips

2021.02.24

Du kanske inte har tänkt på det, men som företagare i ett EU-land har du konstant tillgång till en guldgruva, nämligen EU. Ingen annanstans i världen kan du frakta tullfritt mellan 27 olika länder, fram och tillbaka, hur mycket du vill. Därför tänkte vi i den här artikeln hjälpa dig att bemästra din frakt inom EU med tre tips, så att du också kan ta del av guldgruvan.

Därför fraktar 15% av företagarna i Sendify inom EU

Att 15 procent av företagarna i Sendify fraktar inom EU kanske inte låter som en sådan imponerande siffra, men det hela resulterar i tusentals företagare som framförallt fraktar till och från Finland, Danmark, Nederländerna och Italien. Så varför väljer så pass många företagare i Sendify att frakta inom EU?

En av de kanske vanligaste anledningarna är att det är fri rörlighet av varor inom EU, vilket betyder att du i regel inte behöver betala tull och fylla i en tullfaktura, något som är världsunikt för just EU. Men en annan anledning till att företagare i Sendify väljer att frakta inom EU är såklart att de får tillgång till en ännu större marknad, 27 länder för att vara exakt.

Så med tanke på den guldgruva som EU utgör, och med tanke på att tusentals företagare i Sendify fraktar inom EU, tänkte vi att det var dags att avslöja våra bästa tips för billigare och snabbare frakt inom EU. Eller vad säger du?

3 tips till billigare och snabbare frakt inom hela EU

För att frakta billigare och snabbare inom EU finns det några olika tips som du kan ta del av. Här nedan har vi samlat våra tre bästa tips för smartare frakt inom EU:

1. Paketera din sändning så smart (eller så litet) som möjligt 
Det första tipset är att paketera din sändning så smart som möjligt vid frakt inom EU. Anledningen är att fraktpriset bestäms utefter vikten och måtten för din sändning och det är därför bra att paketera sändningen så litet som möjligt utan att kompromissa allt för mycket med emballage och godsets säkerhet. På så sätt undviker du helt enkelt att betala för luft och säkerställer att du endast betalar för det du skickar vid frakt inom EU.

2. Planera frakten utefter skillnaderna i pris och ledtid inom EU
Det andra tipset är att planera din frakt utefter skillnaderna i pris och ledtid inom EU. Anledningen är att EU är en stor och spretig zon, och fraktpriser och ledtider bestäms till stor del utefter vilken ort du fraktar till eller från och hur centralt alternativt avlägsen orten är. Var därför medveten om det här inför din frakt inom EU, och välj om möjligt att frakta till eller från en mer centralt liggande ort.

3. Välj fraktalternativ strategiskt utefter kundens fraktbehov
Det tredje och sista tipset är att välja fraktalternativ utefter varje kunds fraktbehov. Anledningen är att fraktalternativet har en direkt påverkan på din sändnings fraktpris och ledtid, och det är därför bra att överväga inför varje sändning om du ska välja ekonomi- eller expressfrakt. Ta därför och fundera på om din kund kan vänta några dagar på frakten, eller om sändningen är tidskritisk.

Psst…I och med Covid-19 har vissa EU-länder infört tillfälliga restriktioner, vilket har gjort att fraktnätverket har försämrats något inom EU då vissa transportvägar har stängts av. Det här gör att inga transportörer kan erbjuda garanterad leverans för tillfället, och det kan därför vara bra att kommunicera det till din kund.

Skräddarsy frakten inom EU för din kund med Sendify

Du har nu fått ta del av tre tips för billigare och snabbare frakt inom EU och kan börja ta del av den guldgruva som EU erbjuder. Kom ihåg att du i Sendify alltid kan jämföra mellan billigast och snabbast fraktalternativ, och därmed skräddarsy varje frakt utefter din kunds fraktbehov. Så börja frakta billigare och snabbare inom EU med Sendify, och upptäck hur frakt inom EU inte bara blir billigare och snabbare, utan även betydligt enklare. Det är så du bemästrar din frakt inom EU (på riktigt).