Sendify

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Läs mer

3 sätt att boosta ditt importföretag

2020.08.06

Som importföretag finns det alltid ett behov för att förenkla och förbättra sin frakt. Och vad passar då bättre än tre tips på hur du boostar ditt importföretag? Ta reda på hur du kan importera billigare, snabbare och smidigare till Sverige.

Förenkla och förbättra din import

Oavsett om ditt företag precis har börjat importera varor eller om ditt företag har importerat i flera år, finns det alltid nya knep och knåp att ta till för att boosta ditt importföretag. Här nedan kommer tre enkla tips som du kan adoptera redan idag och på så sätt komma ett steg närmare smidigare import:

 

1. Skaffa betalningsanstånd hos Tullverket och undvik onödiga utgifter
När du importerar varor från ett annat land till Sverige behöver du ibland betala tull och andra avgifter. Det här kan du göra på två sätt: antingen betalar du själv till Tullverket med ett betalningsanstånd eller så låter du ett ombud, som en transportör, lägga ut och betala åt dig tillsvidare.

Om du låter ett ombud betala åt dig behöver du betala en avgift till ombudet för att de har lagt ut pengar för dig. När du betalar direkt med ett betalningsanstånd behöver du däremot inte betala någon avgift, vilket gör att det blir billigare för dig. Du kan ansöka om ett betalningsanstånd hos Tullverket och då betalar du tullavgiften i efterhand inom 30 dagar. Smidigt, eller hur?

 

2. Ha flera fraktavtal så att du kan importera varor från olika länder
För att kunna importera en vara till Sverige, behöver du teckna ett fraktavtal som fraktar varor från det land som du vill importera från. Att bara teckna ett fraktavtal för din import kan vara en nackdel för dig, då du begränsar utbudet för den vara som du vill importera till ett visst land.

Om du istället använder en tjänst som tillåter dig att använda flera olika fraktavtal utan att teckna ett fraktavtal för ett visst land, kan du importera varan från flera länder. Därmed får du ett större utbud att välja mellan när du ska importera, vilket ger dig möjligheten att importera varor med det bästa marknadspriset.

3. Slopa ‘the last mile’ när du importerar och skicka direkt till mottagaren
Om du vill ha billigare och snabbare frakt av din vara kan du ta bort ett fraktled i fraktkedjan, också känt som ‘the last mile’. Det här gör du genom att inte skicka varan till ett postombud eller liknande utan istället skicka varan direkt till mottagaren.

Fördelen med att slopa ‘the last mile’ är framförallt att det är ett snabbare alternativ. När du tar bort ett fraktled i fraktkedjan tar du bort ytterligare ett stopp, vilket gör att din vara kommer att levereras snabbare. Och ‘speed is key’, eller hur?

 

Boosta ditt importföretag med hjälp av Sendify

Har det blivit dags för dig att boosta ditt importföretag med hjälp av dessa tre tipsen? Med Sendify kan du importera med ett 20-tal olika fraktavtal vilket gör att du enkelt kan importera från olika länder. Du kan också slopa ‘the last mile’ och välja att skicka direkt till mottagaren, vilket gör att du sparar tid.