Ink n Art – Företaget med erfarenhet som tänker nytt

från April 2017
av Sendify Team

Alla företag har en unik historia, och vi älskar att höra hur olika val längs vägen har tagit våra kunder dit de är idag. Ink n Art började sin resa för 25 år sedan på en bakgata i Los Angeles. Då som ett renodlat tryckeri, men har med tiden utvecklats till en av Sveriges bästa produktionsbyråer som idag levererar helhetslösningar inom tryck, grafisk produktion, distribution och lagerhantering.

– Vi är väldigt kundfokuserade och det har alltid varit vårt mål att växa med kunderna. Detta har i förlängning lett till att vi utvecklats till en produktionsbyrå med helhetslösningar, förklarar Rasmus Hammarstrand, Projektledare hos Ink n Art.

Ink n Art har precis som många andra, upplevt logistikens baksida och testat flera olika alternativ, innan de tillslut blev rekommenderade att prova Sendify.

– Vi visste att processen var långt ifrån optimal, men vi hade inga bättre alternativ tidigare. Det var otroligt tidskrävande att behöva sitta och jämföra fraktpriser mellan olika transportföretag. När jag tänker tillbaka på det idag, känns det lika absurt som en tid utan smartphones, säger Rasmus Hammarstrand, projektledare på Ink n Art.

Från bakgatan i Los Angeles, till nyinflyttade lokaler i centrala Göteborg. Mycket har hänt på 25 år, och framförallt har Ink n Art vuxit rejält. Med ett starkt kundfokus har man också blivit mer flexibla och har idag både kunder och leverantörer inom och utanför Sveriges gränser.Med en ständigt växande kundbas har övergången till Sendify också inneburit en bättre kontroll över Ink n Arts logistik.

– Ibland har vi mer tidskritiska leveranser och då är det bra att vi kan jämföra på både tid och pris i Sendify, och dessutom hålla fraktpriserna nere när vi får chansen till framförhållning. Oavsett så blir vi mer effektiva med vår tid, vilket indirekt betyder att vi sparar pengar.

Med en ständigt växande kundbas har övergången till Sendify också inneburit en bättre kontroll över Ink n Arts logistik.

Oavsett så blir vi mer effektiva med vår tid, vilket indirekt betyder att vi sparar pengar.

Rasmus Hammarstrand, Ink n Art

– Vi har en annan översikt idag. Nu kan både vi och våra kunder spåra all frakt och se vart godset befinner sig. Vi får ett mail när leveransen är slutförd, vilket innebär att vi sparar tid och energi, eftersom att vi inte behöver kontrollera att godset kommit fram till kund. För oss blev det en av flera värdefulla förändringar när vi började använda Sendify. Vi visste nog innerst inne att vi inte jobbade utifrån det effektivaste alternativet, men man blir bekväm att jobba i gamla mönster. Fördelen med Sendify är också att det är väldigt enkelt att komma igång. Det tar bara några minuter, sen är man redo att börja skicka sina första frakter. Skulle man behöva hjälp på vägen, så finns både snabb och personlig support tillgänglig, vilket känns unikt inom transportbranschen, säger Rasmus.

 

– Sammanfattningsvis kan man säga att Sendify låter oss fokusera på det vi gör bäst genom att vi behöver lägga minimalt med tid på frakt och logistik.

Max / Account Manager

Sendify Team
Augusti 2016
Läs artikeln här

Hur Sofia Moore förbättrar sin e-handelslogistik med hjälp av Sendify Business

Sendify Team
Mars 2016
Läs artikeln här

Vi vill automatisera det som går

Sendify Team
December 2015
Läs artikeln här